Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potukao dodikova čovjeka

Podržao Pravdu za Davida, tukao ga ministar u Skupštini: Tko je mladić zbog kojeg je Dodik obustavio pomoć Banjoj Luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Draško Stanivuković (27) uvjerljivo je pobijedio na lokalnim izborima u Banjoj Luci i postao novi gradonačelnik srušivši Igora Radojčića, čovjeka Milorada Dodika. Nakon takvog rezultata Dodik je najavio da ukida svu pomoć tome gradu.

Draško Stanivuković (27), kandidat PDP-a kojeg je podržao SDS, novi je gradonačelnik najvećeg grada u Republici Srpskoj.

Prije samo nekoliko mjeseci tada zastupnika Stanivukovića Milorad Dodik u Narodnoj skupštini nazivao je političkim nedonoščetom, pobačajem umišljenim i bolesno ambicioznim manipulatorom i šarlatanom. "Tvoje pobjede nema ni na vidiku. Jadna je Banja Luka koja bi glasala za ovakvog šarlatana", rekao je Dodik 7. rujna u Skupštini RS-a. 

Draško Stanivuković rođen je 21. svibnja 1993. u Banjoj Luci. Završio je Osnovnu školu "Aleksa Šantić", a potom Gimnaziju. Upisao je Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Banjoj Luci, ali nije diplomirao. Podsmjehivali su mu se kad je objašnjavao da se bavi politikom, pa ne može i studirati te da će diplomirati kad postane gradonačelnik

Najmlađi zastupnik u Skupštini Banje Luke postao je 2016. godine, dvije godine nakon prvog neuspjelog pokušaja, a dvije godine kasnije postao je i zastupnikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i to s najvećim brojem glasova. 

Za razliku od većine nesvadljivih kolega iz PDP-a, Stanivuković je puhao za vrat vladajućima, snimao njihove posjede, čupao njihov predizborni asfalt, maksimalno koristio društvene mreže, postao zvijezda mladih birača oporbe, ali i onih koji su prvi put izašli na birališta, piše Srpska info. Oni koji ga osobno poznaju kažu da Stanivuković radi samo dvije stvari – bavi se politikom i spava.

Stanivuković se 2018. pridružio prosvjedima povodom ubojstva Davida Dragičevića. Za njega je to bila ljudska gesta, za neistomišljenika sramotno korištenje ljudske tragedije u političke svrhe.

Zbog podrške pokretu Pravda za Davida više je puta bio uhićen i pozivan na informativne razgovore, a svaki put kraj njega se našla kamera.

Iz tog je vremena i incident u Narodnoj skupštini, odnosno fizički napad Dragana Lukača, ministra unutarnjih poslova RS-a na Stanivukovića. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Sjedi tamo majmune" Primitivizam na sjednici parlamenta u Republici Srpskoj: Ministar policije divljački ošamario oporbenog zastupnika

Pročitajte i ovo David Dragičević (Foto: Provjereno) Pravda za Davida Prosvjednici u Banjoj Luci podsjetili na 22. rođendan ubijenog mladića: Ne odustajemo

U međuvremenu je osnovao humanitarnu organizaciju Budi DRUGačiji, koja je, kako mu piše u biografiji, prikupila više od 200.000 KM.

Bogataš kojeg su zavoljeli siromašni

Stanivuković potječe iz stare banjolučke imućne obitelji. Politički protivnici često su isticali da živi u vili milijunske vrijednosti i da mu je otac bogat, pokušavajući ga narodu predstaviti kao razmaženog bogataškog sina, bez formalnog obrazovanja i životnog iskustva.

No narod je reagirao upravo suprotno i velikom većinom izabrao upravo njega za novoga gradonačelnika. Stanivuković je postao bogataš kojeg su zavoljeli siromašni. 

Dodik obustavio investicije

Zbog pobjede Stanivukovića Milorad Dodik najavio je da će obustaviti sve investicije i financijska sredstva Republike Srpske Banjoj Luci. 

"On ima svoje nadležnosti i predstavlja grad, neka se šepuri i radi. Rekao je da će đaci i penzioneri dobiti besplatan gradski prijevoz. Neka predloži, podržat ćemo, ali hajde da vidimo kako će to financirati. Kako će financirati gradsko grijanje koje smo mi svake godine subvencionirali. Zašto bi to radila Republika Srpska? Imamo i druge općine kojima treba pomoći. Prekinut ćemo sve investicije s nivoa RS-a", poručio je Dodik u ponedjeljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene