Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spasilačke ekipe dosad su pronašle 54 tijela rudara poginulih u velikim odronima tla u blizini rudnika bakra u Tibetu, zadnji su podaci koje je danas objavila kineska televizija, a novi odroni i dalje prijete mjestima na visini od 4.600 metara.


Klizanje terena počelo je u petak ujutro kada su pod odronom dva milijuna kubičnih metara zemlje istočno od Lhase ostala zatrpana 83 rudara. U akciji spašavanja sudjelovalo je više od 4500 ljudi, objavila je agencija Xinhua.

U ponedjeljak su akcije spašavanja bile prekinute zbog opasnosti od novih velikih odrona. Kineski mediji pišu kako su izgledi da se pronađu preživjeli iznimno male.

>> Kina: U odronu zemlje pronađeno 5 tijela, za desecima rudara još se traga

Planinska područja Tibeta podložna su klizištima i odronima tla koja mogu biti još izraženija zbog rudarskih aktivnosti na istome području. Posljednjih nekoliko godina Kinezi su na Tibetu otkrili velika ležišta bakra, cinka, olova i više milijarda tona željezne rudače.

Stručnjaci iz ministarstva za prirodne resurse odmah su doputovali na mjesto prirodne katastrofe kako bi istražili njezine uzroke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci U Njemačkoj u stanu pronađena tijela petero djece - 7 Detalji jezivog ubojstva petero djece u Njemačkoj: Majka ih je otrovala tabletama Slika nije dostupna VIDEO Ovaj aerodrom je novi rekorder, sve je ostavio ispod sebe