Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođaci uskaču prije reda

MILITANTI IS-a SE ŽALE: 'Nikako da dođemo na red za samoubilačke napade zbog nepotizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi smo više ili manje upoznati s listama čekanja. Međutim, čini se da se pojavila jedna nad kojom se bilo tko iole uravnotežen ne može prestati iščuđavati.

Tuga, jad i čemer tresu islamističke redove. Borci Islamske države žale se na iznimno neobičnu situaciju - uskraćuje im se da se raznesu među gomilom civila. Iako su se za to dobrovoljno prijavili. Još davno. Jako davno. Toliko davno da počinju sumnjati da nemaju dovoljno jaku vezu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

Naime, u Islamskoj državi postoji lista čekanja za samoubilačke akcije, piše Daily Mail. I na nju je teško 'upasti'. Jer nerazumnim zakonima vlada jedan potpuno amoralan - nepotizam.

Čečenski militant požalili su se da saudijski džihadisti favoriziraju svoje prijatelje i obitelj kada je riječ o bombaškim misijama.

Borac Kamil Abu Sultan ad-Daghestani rekao je da su borci sve bjesniji nakon što su mjesecima čekali da se pomaknu na mjestu s liste čekanja iako su u međuvremenu izvršeni već brojni samoubilački napadi.

BORIO SE ZA ISLAMSKU DRŽAVU Podignuta optužnica protiv Safeta Brkića

Ironično je, dodaje, da militanti umiru na bojišnici u borbi s vojnicima, umjesto da se samo raznesu među neprijateljima.

Abu Sultanova pritužba objavljena je na web stranici Qonah, za koju se smatra da je povezana sa skupinom čečenskog militanta Akhmeda Chatayeva, zaduženog za upravljanje ISIS-ovim bataljonom Yarmouk. 'Akhmed al-Shishani ispričao mi je da je jedan mladić otišao u Irak na samoubilačku misiju i ondje je otišao jer u Siriji postoji vrloooooo dugi red, od nekoliko tisuća ljudi', napisao je.

Jedini način na koji se može boriti protiv korupcije, savjetuju jedni drugima, jest da se obrate direktno vođi ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadiju.

Ali, postoji sumnja da će to upaliti jer prema podacima dostupnim borcima, Baghdadijev brat i sin njegovog zamjenika izveli su samoubilačke napade. Među samoubojicama je i njegov rođak, koji se raznio u Iraku u travnju. Pa neka se sad obični militanti bore protiv ovakvih rođačkih veza!
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene