Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U državi Ohio

VIDEO Teretni vlak skliznuo s tračnica: Buknuo velik požar, naređena hitna evakuacija stanovništva

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Teretni vlak iskočio je iz tračnica u američkoj saveznoj državi Ohio kod grada East Palestine u noći s petka na subotu, a potom je izbio ogroman požar, zbog kojeg je naređena evakuacija stanovnika u krugu od 1,6 kilometara.

Teretni vlak čija je kompozicija imala sto vagona skliznuo je pod još nerazjašnjenim okolnostima s tračnica u američkoj saveznoj državi Ohio kod grada East Palestine, sjeveroistočno od Pittsburgha.

Dio vagona zahvatio je benzinsku pumpu i došlo je do velike eksplozije, javlja CBS

Vidi se dim koji se diže iz plamena i ispunjava atmosferu.

Odmah je naređena evakucija, a za stanovnike je organizirano sklonište u tamošnjoj srednjoj školi East Palestine. 

Zasad nema informacija o ozlijeđenima. Policijska uprava East Palestine nije odmah odgovorila na zahtjev Reutersa za detalje.

Teretna željeznica Norfolk Southern Corp "usko koordinira s lokalnim hitnim službama dok mobilizira vlastite timove", rekao je glasnogovornik tvrtke u priopćenju poslanom elektroničkom poštom.

Pročitajte i ovo Ilustracija hitna evakuacija Drama u Srbiji: Iscurio amonijak iz cisterne, 20 osoba prebačeno u bolnicu, među njima i djeca

Pročitajte i ovo Istraga nesreće vlaka u Puli - 4 LOŠE STANJE ŽELJEZNICE Za dlaku izbjegnuta tragedija u Puli: "Svako jutro kada ulazi u vlak, pomislim - samo da se nešto ne dogodi"

Glasnogovornik nije zasad odgovorio na upite o tome što je vlak prevozio ili što je uzrokovalo iskakanje iz tračnica, a lokalni mediji neslužbeno spominju da je vlak navodno prevozio klor.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene