Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dokazi iz automobila Toše Proeskog tajanstveno nestaju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz džipa u kojem je prije gotovo godinu dana poginuo Toše Proeski, nestali su kompjuter koji pamti posljednju brzinu vožnje i ’crash senzori’, koji upozoravaju na mogućnost sudara.

Pred godišnjicu smrti Toše Proeskog ponovo se zahuktava priča o teorijama zavjere vezanima za prometnu nesreću u kojoj je 16. listopada 2007. nastradao najtalentiraniji balkanski pjevač. 

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu

U Osnovnom sudu u Skoplju počelo je proučavanje izvještaja s dva vještačenja obavljena na Tehničkom fakultetu u Bitolju i Mašinskom fakultetu u Skoplju, a prema prvim nalazima, najveći problem u istrazi predstavlja saznanje da su kompjuter i ’crash senzori’ naknadno nestali iz smrskanog auta. 

>> Toše Proeski ipak ubijen?

>> Roditelji Toše Proeskog neće tužiti vozača

>> Poginuo Toše Proeski, tijelo prebačeno u Makedoniju

Istraga još ne otkriva detalje vještačenja, ali se neslužbeno doznaje da je Volkswagen, proizvođač džipa nekoliko dana poslije nesreće iz vozila navodno izvadio kompjuter koji pamti posljednju brzinu vožnje, javljaju srpski mediji. 

Prema tim spekulacijama, kompjuter je izvađen u Grazu, džip je kasnije prebačen u Zagreb, a potom i u Skoplje na dopunsko vještačenje. Prije šest mjeseci, kada je dopremljen u Makedoniju, tvrdilo se da su iz njega izvađeni i ’crash senzori’ koji upozoravaju na mogućnost sudara. 

Zbog svega ovoga, a ovisno o zaključcima vještačenja, vozač džipa Georgij Georgijevski, koji je proglašen za krivca teške prometne nesreće u kojoj je nastradao Toše, može biti oslobođen optužbe. Konačnu odluku o tome donijet će skopsko tužiteljstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene