Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši službenik KGB-a, Vladimir Gumenjuk, tvrdi da je kremirao ostatke nacističkog vođe Adolfa Hitlera, ali je odbio odgovoriti gdje je prosuo pepeo.


Gumenjuk tvrdi da strahuje kako bi mjesto na kojem je bačen pepeo Hitlera moglo postati mjesto na kojem će hodočastiti neonacisti. Smatra se da je tajni agent posljednja živa osoba iz tima koji je 1970. godine iskopao kosti Hitlera, njegove ljubavnice Eve Braun te ostatke bliskog suradnika Josepha Goebblesa i njegove obitelji.

Vezani članci Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Zavoljeli su se na prvi pogled: Pepeo Karla Lagerfelda bit će dodan u urnu ljubavi njegova života Bruno Ganz (FOTO: Getty) Umro je najpoznatiji filmski Hitler: Bolest je bila jača

>> Hitler je imao loš zadah i nezdrave zube

‘Naređeno nam je da spalimo ostatke Hitlera i njegove pratnje te da ih raspršimo u vjetar’, rekao je 73-godišnjak. Dodao je da su nakon iskopavanja u Magdeburgu, u bivšoj Istočnoj Njemačkoj spalili kosti i odvezli se na liticu na jednoj rijeci gdje su bacili pepeo.

Tu su lokaciju odredile moskovske vlasti. Bivši KGB-ovac kaže da su mu za odavanje tajne nudili velike sume novca, ali da ih je sve odbijao. ‘Još uvijek prostoji previše neonacista. Oni bi postali hodočasnici, čak bi ondje postavili i spomenik’, rekao je Gumenjuk.