Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tajland: Novi neredi, mobilizirana vojska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajland mobilizira veći broj postrojbi na kambodžanskoj granici uz zonu blizu svetog hrama Preah Vihear, kazao je kambodžanski vojni dužnosnik.

Kambodžanski zapovjednik general Bun Thean rekao je da se trenutno otprilike 500 tajlandskih vojnika okuplja s tajlandske strane granice blizu sektora na otprilike dva kilometra od ostataka Preah Vihear. 

Pročitajte i ovo Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju"

>> U prosvjedima mrtvi i ranjeni

>> Izvanredno stanje na Tajlandu

'Približavaju se. Samo su na 50 ili 60 metara od sektora', kazao je on.

Nijedan tajlandski dužnosnik nije mogao potvrditi to raspoređivanje ali je TVpostaja Channel Seven, koju kontrolira tajlandska vojska, objavila da su dvije strane počele s pojačanjem postrojbi.

Napetosti između Bangkoka i Phnom Penha naglo su porasle nakon neuspjeha razgovora u ponedjeljak između tajlandskog ministra vanjskih poslova Somponga Amornviwata i najviših kambodžanskih dužnosnika, među kojima premijera Hun Sena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene