Tropska oluja Pabuk udarila je na južni Tajland uz jake vjetrove i kišu i očekuje se da će biti najjača koja je pogodilla regiju u posljednjih 30 godina. Oluja je stigla do kopna rušeći stabla na kuće u provinciiji Nakhon Si Thammarat. Kreće se kroz južni Tajland, prolazeći preko turističkih odredišta.

Galerija


Na tisuće ljudi napustilo je popularne otoke Koh Samui, Koh Tao i Koh Phangam.

Vezani članci Tuča, Ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Istru i Kvarner. Munje parale nebo, zabilježeno njih 14000 Plaža Uživali su na plaži, a onda se vrijeme naglo promijenilo, jedva su uspjeli skupiti stvari

Najmanje dvije zračne luke na kopnu zatvorene su, a prekinute su i trajektne linije. Turisti zatočeni na Koh Samujiu rekli su za BBC kako je otok pogodila jaka kiša, vjetrovi i valovi te da je bilo povremenih gubitaka električne energije.

Stanovnicima je također preporučeno da ostanu u svojim kućama nakon 16 sati po lokalnome vremenu, sve do nedjelje ujutro.

U petak je navodno jedan ribar poginuo u provinciji Pattani, u bilzini granice s Malezijom kada su mu brod potopili visoki valovi.

Turistima je preporučeno da izbjegavaju putovanja u provinciju uz tajlandsko-malezijsku granicu.

Dok su oluje u Tajlandskom zaljevu razmjerno česte u ovome dijelu godine, Pabuk će vjerojatno biti najgora u posljednjih nekoliko desetljeća koja će udariti na vrhuncu turističke sezone.

U prošlosti, tropske oluje usmrtile su na stotine tisuća ljudi, no vlasti napominju kako su dobro pripremljene i sposobne nositi se s udarima koji dosežu od pet metara.

Posljednja veliki tajfun Gay pogodilo je Tajland 1989. i usmrtio na stotine ljudi. (Hina)