Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tadiću čestitao Barroso, Solana i njemačka vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Manuel Barroso čestitao je u Borisu Tadiću na ponovnom izboru za srbijanskog predsjednika. Isto je učinio i Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i njemačka vlada.

"Jučer smo vidjeli pobjedu demokracije u Srbiji i europske
vrijednosti koje dijelimo", stoji u Barrosovoj poruci Borisu Tadiću. Predsjednik Komisije ističe kako EU želi ubrzati put Srbije prema europskim integracijama, spominjući potpisivanja privremenog političkog sporazuma o suradnji čije je potpisivanje najavljeno za četvrtak. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najstarija europska solana Od Dubrovačke republike do danas: Kroz 50 bazena do najkvalitetnije soli! Slika nije dostupna Detalji nepoznati Miljenić danas na sastanku kod Reding: Je li na pomolu rješenje?

Barroso poručuje kako EU želi što potpisati i Sporazum o
stabilizaciji i pridruživanju, "koji će utrti put prema kandidatskom statusu, kasnije i članstvu".

"Srpski narod je pokazao da svoju budućnost vidi u Europi što je i za čitavu Europu dobra vijest", priopćio je glasnogovornik njemačke vlade Thomas Steg. On je najavio i pomoć Srbiji na putu prema Europskoj uniji.

"Mi ćemo Srbiju na tom putu svesrdno pomoći", rekao je Steg, koji je naglasio da će potpisivanje posebnog ugovora 7. veljače procesu približavanja Europskoj uniji "dati novu dinamiku". 

Solana je čestitao Borisu Tadiću na ponovnom izboru za predsjednika, istaknuvši da su veliki odziv birača i rezultati izbora "znak da većina građana u Srbiji želi nastaviti put prema Europskoj uniji".

"Želimo nastaviti suradnju sa Srbijom i dovesti je što je moguće bliže EU-a", rekao je Solana, izražavajući nadu da će "za to imati partnere u Srbiji".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene