Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tadićev DS spreman raskinuti koaliciju sa SPS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tadićeva Demokratska stranka spremna je raskinuti koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije na državnoj razini ne formira li se zajednička vlast u Beogradu, prenosi Blic.

Prema izvorima tog lista, predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić uputio je ultimatum čelniku socijalista Ivici Dačiću svjestan da su mu za većinu u republičkom parlamentu dovoljni Jedinstvena Srbija, Stranka umirovljenika i manjinske stranke uz podršku Liberalno-demokratske partije.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Blic navodi da 'i sam Dačić ima problema s beogradskim socijalistima koji kategorički odbijaju svaki oblik suradnje s LDP-om, čija je podrška potrebna za većinu u gradskoj skupštini'.

Beogradske 'Večernje novosti' navode da će na konstitutivnoj sjednici gradske skupštine u Beogradu u ponedjeljak 14. srpnja najvjerojatnije biti samo verificirani mandati zastupnika jer "Dačić nije odlučio kako da se ispetlja iz koalicije s Srpskom radikalnom strankom i Koštuničinom Demokratskom strankom Srbije i njihovim koalicijskim partnerom Novom Srbijom'.

Taj list dodaje da postoji mogućnost i da zastupnici iz SPS-a u ponedjeljak 'ostanu po strani' i tako spriječe formiranje bilo čije većine što bi bi bio uvod u prisilnu upravu i izbore. Podsjeća kako do 22. srpnja mora biti izabran predsjednik i tajnik Skupštine grada, a sko se to ne dogodi ide se na nove izbore u Beogradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene