Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O odnosima Hrvatske i Srbije

Tadić za Dnevnik Nove TV: Stalno treba unapređivati suradnju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija bira predstavnike vlasti na svim razinama. Glasuje se na predsjedničkim, parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima. 6 milijuna i 700 tisuća birača moći će glasovati do 20 sati.

Tijesna bitka vodi se između aktualnog predsjednika Borisa Tadića i nekadašenjeg radikala, a sada naprednjaka Tomislava Nikolića.

Pročitajte i ovo Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

Najveće šanse i na parlamentranim izborima imaju koalicije okupljene oko njihovih stranaka. Prema predizbornim istraživanjima vodi se mrtva utrka između koalicije Izbor za bolji život - Boris Tadić i Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić. Do sada je izlaznost veća nego na posljednjim izborima.

'Pa ja mislim da će se već oko 21:30 sati znati da je ovaj put to konačno i da je Srbija dočekala promjene. Željno ih je čekala, bile su joj neophodne. Ovo više nije išlo ovako i toga su svjesni svi u Srbiji', kazao je Nikolić.

A u pobjedu vjeruje i predsjednik u ostavci Boris Tadić. Reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Petrović je, među ostalim, naglasio kako su odnosi Hrvatske i Srbije ključni za stabilnost zapadnog Balkana, ali i cijele jugoistočne Europe.

'Potrebno je pronaći jedan kut koji doprinosi stabilnosti obje zemlje. Tu su pitanja nestalih, pitanje granica, pitanje izbjeglica, pitanje poštovanja prava, identitetskih prava itd., gdje treba stalno unapređivati suradnju. Ali, mislim da smo mnogo toga postigli i da i to pitanje rješevamo u jednom potpuno drugačijem ambijentu', kazao je Tadić.

Što Tadić kaže o tužbi za genocid te kakav je njegov stav prema Draži Mihajloviću koji je u postupku rehabilitacije, pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene