Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Supertežak element

Pronađen 'otisak' novog kemijskog elementa - ununpentiuma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj 115. u periodnom sustavu elemenata odnedavno zauzima ununpentium - novopronađeni kemijski element! Čeka se samo službena potvrda.

Švedski znanstvenici potvrdili su pronalazak novog kemijskog elementa na čijem imenu još uvijek rade. Za sada ga nazivaju - ununpentium. Tim eksperata sa Sveučilišta Lund tvrdi kako je njihov pronalazak potvrđuje ono što su prije desetak godina naslutili znanstveni timovi iz SAD-a i Rusije, a što nikada nije potvrđeno.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske

>> Naučite periodni sustav elemenata u samo tri minute

Šveđani tvrde kako su proveli eksperimente u kojim su uočili 'otisak prsta' kemijskog elementa kratkog životnog vijeka, ali velike težine. Njegovo trenutno ime, ununpentium, odnosi se na 115. mjesto u periodnom sustavu elemenata, no 'pravo' ime bit će mu dodijeljeno nakon što Međunarodn, piše AP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene