Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaci kod Las Vegasa

VIDEO Povijesna suša otkriva jezive tajne jezera: "Ovo je tek početak"

Jezero Mead
Jezero Mead Foto: Afp
Mjesecima nakon što se jezero Mead povuklo zbog suše i otkrilo leš žrtve mafije koja je dugo bila pod vodom pronađeno je još ljudskih ostataka.

U jezeru Mead kod Las Vegasa policija pronalazi sve više ljudskih ostataka.

To je već treće tijelo pronađeno u tom jezeru u Nevadi zbog povijesno niske razine vode potaknute klimatskim promjenama.

Ostatke je uočio svjedok na plaži Swim Beach na jezeru Mead tijekom poslijepodneva u ponedjeljak, objavila je služba Nacionalnog parka. Istražitelji su preuzeli ostatke, priopćila je služba parka.

U svibnju su nautičari na jezeru otkrili desetljećima stare ostatke osobe za koju se čini da je upucana u glavu i bačena u bačvu u jezero. Manje od tjedan dana kasnije dvije sestre koje su veslale na dasci na jezeru otkrile su još jedan niz ljudskih ostataka, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Josip Đurković o suši Velike suše Alarmantna situacija u Slavoniji, otkazuju kruzeri, ribe se ne mrijeste: "Nedostaju nam količine snijega u Alpama"

Snimke koje je zabilježila NASA pokazuju povlačenje jezera od 2000. godine do danas.

Jezero Mead Jezero Mead nekada i danas (Foto: NASA)

Stručnjaci kažu da su ovi ljudski ostaci vjerojatno tek početak pronalaska tijela. Jezero Mead, koje se proteže između Nevade i Arizone, ključni je rezervoar koji pomaže u opskrbi vodom 25 milijuna ljudi na jugozapadu.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene