Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni vihor

Zemlja iz Osovine otpora upozorava: "Svaki potez protiv nas imat će strašne posljedice"

Jemenska vojska
Jemenska vojska Foto: Afp
Jemen je, kaže član Hutija, spreman svim obrambenim opcijama odgovoriti na bilo kakve američke, izraelske ili zapadne neprijateljske poteze.

Svaki neprijateljski potez protiv Jemena imat će strašne posljedice i velike troškove, rekao je Ali al-Kahoum, član politbiroa Ansarullaha grupe Huti za Al Mayadeen TV kasno u petak.

"Huti neće napustiti palestinsku stvar, bez obzira na prijetnje SAD-a, Izraela ili Zapada", rekao je te dodao da će se operacije protiv Izraela nastaviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija U 10 zemalja Velika zapljena oružja, uhićeno više od 1700 osoba: Interpol objavio detalje

Jemen je spreman svim obrambenim opcijama odgovoriti na bilo kakve američke, izraelske ili zapadne neprijateljske poteze, rekao je.

"Jemen je zabrinut za zaštitu međunarodne pomorske plovidbe u skladu s međunarodnim zakonima i normama", rekao je al-Kahoum.

Pročitajte i ovo Pristupnice; ilustracija Pristupnica za EU Nada umire zadnja: ''Ako postanemo dio obitelji europskih zemalja, moći ćemo brže završiti rat''

Ranije u petak američka vojska priopćila je da su napadi iz Jemena pod kontrolom Hutija pogodili dva broda pod liberijskom zastavom u tjesnacu Bab al-Mandab, naglašavajući prijetnju plovilima u plovnim putovima koja su na meti grupe koja je na strani Irana.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Gazu Otvorena istraga Izraelska vojska u Gazi slučajno ubila tri izraelska taoca: "Ovo je tragičan incident, snosimo punu odgovornost"

Kao dio Osovine otpora koja je povezana s Iranom, Huti napadaju brodove u plovnim putovima Crvenog mora i ispaljuju bespilotne letjelice i projektile na Izrael.

Huti, koji vladaju većim dijelom Jemena, rekli su da će nastaviti s napadima sve dok Izrael ne zaustavi svoju ofenzivu u pojasu Gaze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene