Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristupnica za EU

Nada umire zadnja: ''Ako postanemo dio obitelji europskih zemalja, moći ćemo brže završiti rat''

Europska unija otvara pristupne pregovore s Ukrajinom i Moldavijom. Najvažnija je to odluka napetog dvodnevnog samita Europskog vijeća. BiH mora pričekati izvješće u ožujku na temelju kojeg će biti donesena odluka.

Ukrajinci se nadaju da je su došli korak bliže prema okončanju rata s obzirom na vijest o otvaranju pristupnih pregovora s EU-om.

Odluka je donesena nakon što je mađarski premijer Viktor Orban poslušao prijedlog njemačkog kancelara Olafa Scholza i napustio dvoranu.

Pročitajte i ovo Krešimir Sever Važan resor Šef sindikata o budućem ministru: "Za tu poziciju treba imati više od istreniranog tijela, treba biti i mačak..."

Pročitajte i ovo Matea Drmić i Željko Stipanović Nenadani trošak Mnogi se njime rado goste, no blagdanski stol ove bi godine mogao biti kratak: "Bit će skuplje za 30 posto"

Zadovoljna otvaranjem pregovora je i Moldavija. Rusija koja je napala Ukrajinu i drži pod nadzorom odmetnutu moldavsku regiju Pridnjestrovlje poručuje da bi učlanjenje Ukrajine i Moldavije moglo destabilizirati Europsku uniju.

Na samitu Europskog vijeća, još jedna zemlja čije dijelove kotrolira Moskva, Gruzija, dobila je status zemlje kandidatkinje dok će za BiH u ožujku biti sastavljeno izvješće na temelju kojeg će biti donesena odluka o otvaranju pregovora.

Više pogledajte u prilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 




 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene