Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USS Hopper

Drama na Pacifiku! Kinezi zbog američkog razarača rasporedili avione i brodove - "Nemaju dopuštenje!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Kina tvrdi da je američki pomorski razarač ušao u njihov teritorij bez dopuštenja.

Kineska vojska priopćila je u subotu da je američki pomorski razarač USS Hopper ušao u njiihove teritorijalne vode bez odobrenja tamošnjih vlasti.

Kineska vojska je rasporedila svoje pomorske i zračne snage kako bi "pratile, nazirale i upozorile" brod, stoji na službenom WeChat računu Zapovjedništva okruga Kineske narodnooslobodilačke vojske, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Snijeg u Daruvaru Bijeli Daruvar "Iznenada se smračilo, a onda je iz crnog oblaka krenulo": Zasuli ih i snijeg i led, stanovnici u čudu

Pročitajte i ovo Sanacija od potresa - 4 Donosi Provjereno Tri godine nakon potresa konačno je dočekao obnovu, ali sve je stalo zbog muljanja radnika: Prijavio je Ministarstvu i dobio suludi odgovor

Tamo stoji i da ovaj incident "dokazuje da su Sjedinjene Države pravi 'kreator sigurnosnih rizika' u Južnom kineskom moru".

Prije nekoliko dana Kina je optužila Filipine za angažiranje stranih snaga koje patroliraju u Južnom kineskom moru, a ranije u studenom SAD i Kina razgovarali su o pomorskim pitanjima. Tada je SAD naglasio zabrinutost zbog "opasnih i nezakonitih kineskih poteza".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene