Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mianmarska prodemokratska čelnica Aung San Suu Kyi u ponedjeljak je prvi put otputovala iz svog rodnog grada otkako je puštena iz kućnog pritvora u studenome prošle godine, a posjetila je drevni grad Bagan uz snažne mjere sigurnosti.


Suu Kyi (66), dobitnica Nobelove nagrade, smije putovati unutar Mianmara, ali je vlada prošlog mjeseca upozorila na 'kaos i nemire' ako bude tražila potporu i optužila ju je da pokušava iskoristiti javnost.

Njezina stranka Nacionalna liga za demokraciju (NLD) pozvala je pristaše Suu Kyi da se drže dalje od nje zbog bojazni od ponavljanja krvavog napada na njezinu kolonu vozila 2003. u kojemu je poginulo 70 njezinih pristaša.

Suu Kyi je zajedno sa vojim sinom Kimom Arisom doputovala u Bagan, 690 kilometara sjeverno od Yangona, a čuva je desetak zaštitara NLD-a. (Hina)
 

Vezani članci Mianmar, zrakoplovna nesreća (Foto: STR / AFP) Pilot proglašen herojem nakon slijetanja zrakoplova bez prednjih kotača, a da se pritom nije ozlijedio niti jedan putnik Slika nije dostupna Sud pristao razmotriti žalbu Aung San Suu Kyi