Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mianmarsko pravosuđe pristalo je razmotriti žalbu oporbene čelnice Aung San Suu Kyi, osuđene u kolovozu na tri godine prisilnog rada, kaznu kasnije preinačenu u 18 mjeseci kućnog pritvora, kazali su njezini odvjetnici.


'Sud je pristao razmotriti žalbu. Obje strane, vlada i mi morat ćemo predstaviti naše argumente 18. rujna', dodao je njezin glavni odvjetnik Kyi Win.

Vezani članci Jovica Stanišić i Franko Simatović Ministarstvo pravosuđa i uprave nezadovoljno presudom Stanišiću i Simatoviću Stanišić i Simatović Bivši Miloševićevi obavještajci osuđeni na 12 godina zatvora za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH

64-godišnja Suu Kyi osuđena je 11. kolovoza na trogodišnju kaznu zatvora i prisilnog rada zbog kršenja pravila sigurnosti koja su joj nametnuta. Kazna je smjesta preinačena po naredbi prvog čovjeka vladajuće mianmarske hunte Thana Shwea u kućni pritvor koji je de facto isključuje iz politike za izbore predviđene za 2010. Suu Kyi optužena je da je u svibnju nakratko ugostila Amerikanca Johna Yettawa čime je prekršila uvjete kućnog pritvora u kojem se nalazi već godinama. Yettaw je sam došao u njezin dom preplivavši obližnje jezero. (Hina)