Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saslušanje za dva tjedna

Sud pristao razmotriti žalbu Aung San Suu Kyi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mianmarsko pravosuđe pristalo je razmotriti žalbu oporbene čelnice Aung San Suu Kyi, osuđene u kolovozu na tri godine prisilnog rada, kaznu kasnije preinačenu u 18 mjeseci kućnog pritvora, kazali su njezini odvjetnici.

'Sud je pristao razmotriti žalbu. Obje strane, vlada i mi morat ćemo predstaviti naše argumente 18. rujna', dodao je njezin glavni odvjetnik Kyi Win.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

64-godišnja Suu Kyi osuđena je 11. kolovoza na trogodišnju kaznu zatvora i prisilnog rada zbog kršenja pravila sigurnosti koja su joj nametnuta. Kazna je smjesta preinačena po naredbi prvog čovjeka vladajuće mianmarske hunte Thana Shwea u kućni pritvor koji je de facto isključuje iz politike za izbore predviđene za 2010. Suu Kyi optužena je da je u svibnju nakratko ugostila Amerikanca Johna Yettawa čime je prekršila uvjete kućnog pritvora u kojem se nalazi već godinama. Yettaw je sam došao u njezin dom preplivavši obližnje jezero. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene