Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zadržavanja tajnih dokumenata

Određen datum kad će se suditi Trumpu: Bivši predsjednik SAD-a neće biti zadovoljan odlukom

Donald Trump
Donald Trump Foto: MANDEL NGAN / AFP
Suđenje bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država, Donaldu Trumpu za zadržavanje i zlouporabu povjerljivih dokumenata počet će 20. svibnja 2024. godine.

Savezna sutkinja zakazala je suđenje bivšem predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu za proljeće sljedeće godine. Zbog zlouporabe povjerljivih dokumenata Trump bi na sud trebao 20. svibnja 2024. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne prijeti samo nevrijeme Dio zemlje u velikoj opasnosti: Vatrogasci savjetuju što činiti u kritičnim situacijama

Sutkinja Aileen Cannon nije prihvatila zahtjev bivšeg predsjednika SAD-a da se suđenje odgodi do nakon predsjedničkih izbora 2024. godine, tako će ovaj vrlo važan slučaj započeti s predizbornom kampanjom u punom jeku, piše BBC.

Trump se suočava s ozbiljnim optužbama zbog zadržavanja tajnih i povjerljivih dokumenata u svomu domu na Floridi. Tužitelji ističu da je 77-godišnji Trump nezakonito držao tajne dokumente na svojem posjedu Mar-a-Lago, nakon što je napustio ured predsjednika. Uz to navode da je ometao napore Vlade da ih vrati.

Pročitajte i ovo Tuča u Italiji Olujni vjetar VIDEO Snažno nevrijeme: U Italiji u petak snimljen tornado

Sutkinja je u petak rekla da će se dvotjedno suđenje održati u okrugu Fort Pierce na Floridi. Trump i njegov osobni pomoćnik Walt Nauta koji je također optužen, već su izjavili da se smatraju nevinima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene