Policija, ilustracija (Foto: Gettyimages)
Policija, ilustracija (Foto: Gettyimages)

U velikokladuškom naselju Šumatac pronađene su dvije usmrćene starije osobe. Na lice mjesta upućene su policijske patrole te kriminalistički inspektori, dežurni tužilac i mrtvozornik.


Iz policije je potvrđeno za Dnevni avaz da je policija na terenu te da je obaviješten tužiltelj. 

Vezani članci Ubijena novinarka Lyra McKee (Foto: AFP) Otkrile ih snimke: Uhićena dvojica mladića koji se dovode u vezu s ubojstvom novinarke Rekonstruiranje ubojstva brata ličkog ugostitelja Macole (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Ugledni vještak napravio računalnu rekonstrukciju ubojstva: "U zatvoru je krivi čovjek!''

"Mještani su javili da su pronašli tijela, a mi sada provjeravamo o čemu se točno radi", rekao je kratko Mujo Koričić iz policije.

Iz izvora bliskih istrazi dvojica maloljetnika počinila je ovaj stravični zločin. Navodno jedan od počinitelja ima 15 u pol godina, dok je drugi počinitelj star 16 godina. 

Navodno je prvo uhićen 15-godišnjak koji je onda otkrio identitet svog supočinitelja koji je nakon kraće potrage također uhićen. Nesretni starci su ubijeni tupim predmetom, a na mjestu zločina su vidljivi tragovi borbe, jer su se pokušavali obraniti. 

Kao motiv ubojstva se spominje koristoljublje, jer su iz kuće odneseni novac i ostale dragocjenosti. Maloljetnici su također ukrali i automobil ubijenih penzionera koji su nekoliko sati koristili.