Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo je prvi put u Siriji da se dijete koristi za izvođenje napada eksplozivnim pojasom. Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) potvrdio je vijest o eksploziji.


Sedmogodišnja djevojčica je u petak ušla u policijsku stanicu u Damasku s eksplozivnim pojasom oko sebe koji je aktiviran daljinski, pri čemu su tri osobe ranjene, piše dnevni list blizak vlasti Al Watan.

Vezani članci Meghan Markle (Foto: AFP) Samo sedam mjeseci nakon rođenja Archieja, Meghan ponovno trudna? Već se nagađa i o spolu Eksplozija u Siriji (Foto: Arhiva/AFP) Eksplozije odjekivale Damaskom: Rusija upozorava da će izraelski napadi dovesti do eskalacije napetosti

"Sedmogodišnja djevojčica je ušla u policijsku stanicu u četvrti Midan u Damasku noseći eksplozivni pojas koji je aktiviran daljinski", pokazuju prvi rezultati policijske istrage, a prenosi dnevnik na svojoj Facebook stranici.

Djevojčica je rekla da se izgubila i pitala može li ići u zahod, gdje je pojas i aktiviran. Trojica policajaca su ranjena, navodi Al Watan. Službena sirijska agencija Sana izvijestila je nešto ranije o "terorističkoj eksploziji u policijskoj stanici".

Ovo je prvi put u Siriji da se dijete koristi za izvođenje napada eksplozivnim pojasom. Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) potvrdio je vijest o eksploziji, rekavši da je jedna "žena" poginula, ne navodeći je li riječ o samoubojici ili o žrtvi.

Ovakvi napadi su i dalje rijetki u Damasku koji kontrolira režima predsjednika Bašara al-Asada, premda je grad ponekad na meti granatiranja pobunjenika koji drže neka mjesta u okolici. (Hina)