Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pasmina XL bully

Stravičan napad: Podivljali pas na ulici raskomadao čivavu

llustracija
llustracija Foto: Getty Images
Dvoje mladih ljudi (21, 22) uhićeno je u petak nakon napada jer policija sumnja da su držali psa koji je bio opasno izvan kontrole.

Čivava je nastradala na ulicama engleskog Južnog Yorkshirea u petak ujutro. Dok je bila u šetnji napao ju je pas pasmine XL bully i raskomadao je. Psića su odvezli kod veterinara koji ga je morao uspavati jer mu nije bilo spasa.

Policija je objavila kako sumnjaju da je pas pobjegao iz obližnje kuće i uhitila dvoje mladih, 22-godišnjaka i 21-godišnjakinju, pod sumnjom da su držali psa koji je opasno izvan kontrole, a i pas je završio u policijskoj štenari.

Šefica policije Emma Chaney poručila je kako neće tolerirati neodgovorne vlasnike pasa.

"Kao vlasnik, odgovorni ste za postupke svog psa, bilo kod kuće ili u javnom prostoru", kazala je i poručila vlasnicima da bi, ako pas počini štetu, mogli završiti i na sudu, piše Sky News.

Pročitajte i ovo Andrew Tate i Tristan Tate suočen s nizom optužbi Kontroverzni Andrew Tate ne smije posjetiti majku: "Rumunjska je odlučila da mora biti sama za Božić, ako bude živa"

 

Inače, zbog učestalih brutalnih napada ovih pasa, Velika Britanija odlučila je zabraniti ovu pasminu. Pasmina je odgovorna za više od polovice svih smrtonosnih napada pasa u Britaniji prošle godine.

Od 31. prosinca 2023. uzgoj, prodaja, oglašavanje, ponovno udomljavanje, napuštanje i dopuštanje XL bully pasa da odlutaju bit će nezakoniti u Engleskoj i Walesu, objavila je vlada.

Pročitajte i ovo Glasanje o rezoluciji u UN-u glasanje u UN-u Vijeće sigurnosti UN-a odlučilo povećati pomoć Gazi, dvije sile suzdržane

Također od 31. prosinca 2023. psi u javnosti moraju imati brnjicu i povodac.

Od 1. veljače 2024. postati će protuzakonito posjedovanje XL bully psa osim ako nije registriran na Indexu izuzetih pasa.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene