Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Kriv" jer je iz neželjene zemlje

STRAVA U ZRAČNOJ LUCI Satima držali 5-godišnjaka, očajnoj majci zabranjen bilo kakav kontakt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvaranje granica za imigrante iz sedam zemalja izazvalo je paniku, kaos i očaj u zračnim lukama diljem SAD-a. Među zadržanima u zračnoj luci u Dullesu našao se čak i 5-godišnji dječak iz Irana, čija je majka satima očajna čekala da ga puste.

Suspenzija izbjegličkog programa i privremena zabrana ulaska državljana sedam muslimanskih zemalja u Sjedinjene Države izazvala je u subotu paniku i kaos u zračnim lukama

Pročitajte i ovo Iranska vojska zaplijenila teretni brod Eskalacija sukoba? VIDEO Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom, brzo stigao odgovor: ''Snosit će posljedice'' Ilustracija Tenzije u porastu U napadu stradali deseci američkih vojnika, Biden najavio odgovor, a Trump poručio: "Na rubu smo trećeg svjetskog rata"

U zračnoj luci Dulles u Washingtonu vlasti su satima držale zatočenog čak i 5-godišnjeg dječaka iz Irana, a očajnoj majci, koja ga je čekala u zračnoj luci, bio je zabranjen bilo kakav kontakt s djetetom.

Kada je nakon nekoliko sati dječak ipak pušten kamere su zabilježile emotivan susret majke i sina.

Dječak je doputovao s članom obitelji, a zbog zabrane ulaska satima je zadržan na provjeri. Očajna majka, koja nije mogla do svojeg sina, pomoć je zatražila čak i od guvernera Virdžinije Terryja MxAuliffea. 

Američki mediji javljaju kako u zračnoj luci Dulles carinici zadržanim imigrantima nisu dozvolili čak ni da razgovaraju sa svojim odvjetnicima.

Američki predsjednik Donald Trump u petak je uveo četveromjesečnu zabranu prihvata izbjeglica u Sjedinjenim Državama i privremeno zabranio ulazak u zemlju državljanima Sirije, Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena uz obrazloženje da će ta mjera pomoći u zaštiti Amerikanaca od terorističkih napada.

Kritike na tu odluku stižu sa svih strana, čak i iz republikanske stranke, a suci diljem SAD-a izdaju rješenja o privremenoj zabrani izvršenja naredbe koju je potpisao predsjednik Trump. Diljem SAD-a nastavljaju se prosvjedi protiv Trumpove politike. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene