Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Sjevernoj Makedoniji

Vanju (14) su oteli zbog novca, no otmičar se uspaničio i upucao je: "Pomalo nam je nejasno..."

Aktualno Galerija Strava u Makedoniji; ilustracija - 1 Strava u Makedoniji; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Strava u Makedoniji; ilustracija - 2 Strava u Makedoniji; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Strava u Makedoniji; ilustracija - 3 Strava u Makedoniji; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Strava u Makedoniji; ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Djevojčica Vanja (14), nestala 27. studenog, u Sjevernoj Makedoniji pronađena je mrtva. Mučni detalji otkrivaju da je u svemu sudjelovao i njezin otac. Njezino ubojstvo povezano je i s ubojstvom 74-godišnjaka koji ju nije poznavao. A ubojica je u bijegu.

"Odvedena je maloljetnica i to na ulazu zgrade. Vezali su joj ruke i noge i stavili u prtljažnik", opisao je otmicu Oliver Spasovski, ministar unutarnjih poslova.

Mučna priča razvijala se ovako. 27. studenog oko 7:30, kada je krenula u školu, Vanja je oteta. Pronađena je mrtva gotovo tjedan dana poslije u okolici Skoplja. Cijelu regiju šokiralo je otkriće da je u otmici sudjelovao i njezin otac - koji je priveden i ispitan. Iako tvrdnje negira - otkrili su ga ostali osumnjičenici.

"Njezin otac organizatoru je dao informaciju o danu i satu kada će sama izaći iz kuće", rekao je Spasovski.

Motiv za otmicu, smatraju istražitelji, bio je novac.

"Unaprijed, kada su se dogovorili, motiv je bio novac - da se uzme novac od majke djeteta. Postupak za iznudu nije započet", rekao je glavni javni tužitelj Gavril Bubevski.

Pročitajte i ovo BBB U Grčkoj - 4 Novo ispitivanje Nakon ispitivanja navijača u Ateni, odvjetnici oprezno optimistični: "Moraju biti mirni i čekati"

Osumnjičeno je ukupno pet osoba, za tri je određen pritvor.
Vanja je ubijena pištoljem istog dana kada je oteta. Nakon što je pokrenuta velika potraga, glavni organizator uspaničio se i ispalio smrtonosni hitac. Ubojica je u bijegu.

"Negdje oko 10 sati, ubio je maloljetnicu, uplašen dokazima koje bi policija mogla pronaći", rekao je ministar.

Ubojstvom djevojčice rasvijetljeno je još jedno ubojstvo. 74-godišnji muškarac ubijen je na dan Vanjina nestanka. Dva naizgled nepovezana ubojstva - počinile su, utvrđeno je, iste osobe. Iako 74-godišnjak Vanju nije poznavao, dugovao je 500 eura jednom od sudionika otmice. Zbog toga su mu otuđili automobil kojim je kasnije oteta Vanja.

"Imamo priznanje za cijeli angažman i tko je koje radnje preuzeo i tko je za što bio odgovoran, zadužen. Pomalo nam je i nejasno ako je motiv koristoljublje da istovremeno nekoga lišiš života", dodao je glavni javni tužitelj.

Pročitajte i ovo Milan Bandić - 1 spalionica otpada Jakuševec je predizborno obećanje Bandića pa Tomaševića: "Imam previše godina da bi me vi furali kao žmigavca"

Automobil je naposljetku zapaljen na lokaciji izvan Skoplja.

Iz Sjeverne Makedonije poručuju da svi će za svoje postupke u ovom slučaju odgovarati kao i - ubojica, čiji trag prate, čim kroči na njihovo tlo, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigr. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene