Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema je od ponedjeljka

Ovo je Vanja (14), nestala je na putu do škole, traže je cijela regija i Interpol: "Zaista mislim da je oteta!"

Vanja Gjorčevska
Vanja Gjorčevska Foto: Facebook/Screenshot
Cijela regija, uključujući i Interpol, uključila se u potragu za 14-godišnjom Vanjom iz Skoplja, koja je nestala 27. studenoga na putu do škole.

Za 14-godišnjom Vanjom Gjorčevskom koja je nestala u ponedjeljak u Skoplju raspisana je međunarodna tjeralica Interpola.

Ministarstvo unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije raspisalo je žutu tjeralicu Interpolu, što znači da su sve policije članice Interpola dobile takvu informaciju, u slučaju da se ona više ne nalazi na teritoriju Makedonije. Žuta tjeralica globalni je policijski izvještaj o nestalim osobama. Objavljuje se za žrtve u slučajevima odlaska od obitelji, otmice i iznenadnog nestanka.

Vanja je nestala u ponedjeljak ujutro u Skoplju, na putu do škole. Posljednji signal s njezinog mobitela uhvaćen je na Bulevaru Partizanske odeje. Djevojčica je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 sati i već u 7.35 nije bila dostupna.

Pročitajte i ovo Tramvaj star 27 godina - 3 Zagrebom će ih voziti 11 FOTO Njemački polovni tramvaji stigli u Zagreb, nemaju ni klimu: "Naši radnici rade čuda s tim tramvajima"

Vanja je visoka 175 centimetara, ima 58 kilograma, ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi aparatić za zube, ima madež na desnoj strani lica, a od odjeće je na sebi imala plavi džemper, kratku crnu jaknu, crne traperice s bočnim džepovima i bijele tenisice.

Društvenim se mrežama šire uznemirujuće poruke i sadržaji o Vanjinu nestanku.

Prema riječima majke Zorice, djevojčica je bila dobro raspoložena prije odlaska i nije se žalila na probleme. Zorica tvrdi da Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja.

Vanja Gjorčevska Vanja Gjorčevska (Foto: MUP Sjeverne Makedonije/Screenshot)

Pročitajte i ovo Ilustracija vremenska prognoza Novi meteoalarmi diljem Hrvatske, stiže snijeg: "Budite na oprezu"

"Mislim da je oteta. Vanja je nasmijana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Učiteljica mi je napisala da nije došla na sat, u stalnoj smo komunikaciji s njom i javim joj ako je Vanja bolesna i ne može doći u školu. Vanja ide u 9. razred. Ne izlazi puno, ima nekoliko prijatelja i uglavnom je kod kuće. Provjerili smo sve njezine profile na društvenim mrežama, imam sve njezine lozinke i nisam pronašla ništa sumnjivo. Vanja nije takva djevojka. Zaista sumnjam da je oteta, daj Bože da griješim. Da znam da je pobjegla i da imam problema s njom, sigurno ne bih dizala toliku paniku. Provjeravaju se i kamere, sve se događalo na putu od kuće do škole", rekla je majka.

Zaposleni u lokalnom kafiću kažu da ništa nisu vidjeli, ali policija je uzela snimke s njihovih kamera.

Na društvenim mrežama u cijeloj regiji dijele se Vanjine fotografije. Informacije o njezinu nestanku objavljene su i na platformi "Pronađi me" koja je dio mreže "Amber Alert" u Europi. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene