Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo ispitivanje

Nakon ispitivanja navijača u Ateni, odvjetnici oprezno optimistični: "Moraju biti mirni i čekati"

Aktualno Galerija BBB u Grčkoj - 1 BBB u Grčkoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr BBB U Grčkoj - 4 BBB U Grčkoj - 4 Foto: DNEVNIK.hr BBB U Grčkoj - 3 BBB U Grčkoj - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 BBB U Grčkoj - 1 Galerija 1/4 >>
Suđenje Bad blue boys-ima u Ateni prati novinarka Josipa Krajinović koja je od odvjetnika navijača dobila i neke nove informacije nakon sudskog ispitivanja.

Prva skupina hrvatskih navijača iz istražnog zatvora otpraćena je na ponovljeno ispitivanje pred sud u Ateni, a odvjetnici Hrvata optimistični su i očekuju odluku suda vrlo brzo, kao i slobodu za svoje klijente.

Uz sirene i pratnju interventne i specijalne policije prva skupina Boysa dovedena je pred atenski sud. Jedan po jedan, s lisicama na rukama stizali su pred suca istrage na ponovljeno ispitivanje. Ispitano ih je 38, a potom su autobusima vraćeni u istražni zatvor. Uz popratne uzvike okupljenim novinarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Počinje božićna potrošačka groznica, saznajte kako izbjeći zamke i na što pripaziti


Dok čeka odluku suda, odvjetnik 95-orice Hrvata zbog roditelja navijača sa zaključcima ne želi brzati.


"Samo budite strpljivi. Mnogi su nervozni zbog svojih voljenih. Zato, ja sam zadnja osoba koja treba reći je li to deset dana, sedam, pet dana, petnaest. Ne želim reći nešto pogrešno", rekao je odvjetnik dijela hrvatskih navijača Athanasios Kaimenakis koji tvrdi da za ukupno 60 njegovih branjenika ne postoje dokazi.

I odvjetnik jednog hrvatskog državljanina, sve je optimističniji. "Glavni razlog za optimizam je to što moj klijent nije ni u čemu sudjelovao. Nema fotografija, nema dokaza. On je nogometni fan koji je došao u Grčku. Mladić koji s obitelji živi blizu Zagreba, imao je stabilan život, radio, s njim je bilo sve u redu. Ništa nije protiv njega, prema tome, ne znam zašto bi trebao ostati ovdje", izjavio je Vassilis Karkazis.

Nakon četiri mjeseca iza rešetaka, očekuje brzu odluku tročlanog sudskog vijeća.

Pročitajte i ovo Svinjogojci - 4 unatoč cičoj zimi Svinjogojci ne odustaju od prosvjeda: "Idemo dalje dok god ljudi to budu htjeli"


"Mislim da će im trebati, za toliko ljudi, otprilike 15 dana. Prije Božića!“, zaključio je Karkazis. Uhićene navijače i dalje se tereti za ukupno 11 djela, što kaznenih, što prekršajnih. Odvjetnik navijača Panatinaikosa uvjeren je u pozitivan ishod za sve njih.


„Uskoro, primjerice, za tjedan dana ili dva, jer ih je 105, svi će biti slobodni“, rekao je odvjetnik Alexis Kougias.

Na pitanje o Hrvatima u Grčkoj, predsjednik Vlade Andrej Plenković poziva na strpljenje. Hrvatska je Grčkoj odbila izručiti jednog navijača koji je sudjelovao u neredima. Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda.


„Dopuna koju je Grčka uputila Hrvatskoj ne sadrži dovoljno elemenata iz kojih bi se dalo zaključiti kako bi se u Grčkoj hrvatskim državljanima garantirala temeljna ljudska prava“, rekao je odvjetnik Karlo Blažan.

Pročitajte i ovo Vanja Margetić i Mumin Hodžić - 1 "Nema sigurnosti za rad" Predstavnik sindikata Čistoće: "Nema sigurnosti za radnike, upozoravamo od prvog odrona"

Slučaj je pratila novinarka Josipa Krajinović


"Ispitani pripradnici Bad blue Boysa vraćeni su u zatvor blizu Atene nakon ovog ispitivanja. Čula sam se s nekim od roditelja koji su razgovarali sa sinovima, kažu mi da su oni zadovoljni današnjim ispitivanjem i sad čekaju što će sud odlučiti o prijedlogu obrane da im se ukine istražni zatvor. Rečeno im je da će ih vratiti u matične zatvore, znamo da su smješteni po više grčkih zatvora", izvijestila je Josipa Krajinović za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Petra Skenderović drugi odron otpada Zagrepčane brine kvaliteta zraka, planiraju prosvjed: "Jako se bojim za živote naše djece, naše budućnosti"


"Zanimljivo je i da danas nije bilo velikog interesa grčkih medija, bilo je više hrvatskih ekipa nego grčkih. Rekli su nam da su za njih ovakve situacije uobičajene, a da su im u fokusu više političke teme, a i štrajk zbog porezne reforme koji se očekuje u utorak", dodala je. 


Opcija da će netko od Boysa uskoro biti oslobođen ostaje otvorena. No, s obzirom na to da odvjetnici još očekuju odluku suda, teško im je bilo prejudicirati i nagađati kad bi odluka mogla biti donesena s obzirom da je sudac dobio stotinu prijedloga za puštanje na slobodu, za svakog od njih pojedinačno.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić Telefonska sjednica Vlada predložila opoziv Frane Barbarića: Presudila mu afera o bespravnoj gradnji

Pročitajte i ovo Ilustracija Stigle dobre vijesti Vlada objavila nove cijene goriva: Evo koliko ćemo za njega plaćati sljedeća dva tjedna

"Tvrde da tužiteljstvo nema dokaza za većinu njih, odvjetnik Kaimenakis je spomenuo da ih nemaju za 60-ak navijača. No, čini se da im je velik problem i ozbiljna optužba za zločinačko udruženje i zbog toga se svakako u ovom slučaju očekuje suđenje, no prije toga i odluka suda o tome koga će optužiti, a koga, moguće, osloboditi svih optužbi. U utorak se ovdje nastavlja ispitivanje 40-ak pripadnika BBB, a prekosutra preostalih 20-ak", izvijestila je Krajinović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene