Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmah nakon leta

Stjuardesa preminula od sindroma iznenadne smrti: "Samo se srušila na pod"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Greta Dyrmishi, 24-godišnja stjuardesa, preminula je od sindroma iznenadne smrti za odrasle, utvrđeno je istragom.

Stjuardesa Greta Dyrmishi radila je za avio kompaniju Air Albania, a zatim iznenada preminula u prosincu prošle godine, odmah nakon iskrcaja s leta iz Tirane u Essex prenosi Daily Mail.

Istraga je tek sad završila, a pokazala je da je 24-godišnjkinja umrla od sindroma iznenadne smrti za odrasle. Na licu mjesta hitna pomoć pokušala ju je reanimirati, no uzalud.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo morate znati Skupo je umrijeti, ali je jeftinije ako vas kremiraju: Provjerili smo što smijemo s urnom i pepelom

Stručnjaci opisuju sindrom iznenadne smrti za odrasle (SADS) kao iznenadnu smrt uzrokovanu srčanim zastojem, no razlog zastoja srca ne može se pronaći. U najviše slučaja dogodi se za vrijeme spavanja.

"Ubrzo nakon slijetanja Albanka se srušila i primila prvu pomoć, ali nakon 10 minuta pulsa više nije bilo.", rekla je Michelle Brown, mrtvozornica Essexa i dodala: "Sve se je odvilo u blizini prednjih vrata aviona".

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor u Srbiji Pretukao djevojčicu do smrti pa šokirao priznanjem: Cure detalji mučnog slučaja, dijete je pokušavalo pobjeći monstrumu

"Izgubili smo odličnu radnicu i prijateljicu"

O cijeloj situaciji oglasila se i Air Albania i poručila: " 21. prosinca, nakon iskrcaja naših putnika u Londonu, jedna od naših stjuardesa, Greta Dyemishi imala je srčani udar i unatoč momentalnoj reakciji hitne pomoći ipak smo ju izgubili"

U Velikoj Britaniji ovaj sindrom oduzme preko 500 života godišnje, a posebno su ugroženi ljudi sa srčanim mana koji ne primaju predviđeni liječnički tretman.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene