Obavijesti Video Pretražite Navigacija
panika u velikoj britaniji

Šokantni prizori u trgovinama, građani u nevjerici: ''Grozno, strah me kako će to izgledati u budućnosti''

Vaga za voće i povrće
Vaga za voće i povrće Foto: DNEVNIK.hr
Građane diljem Velike Britanije, dočekale su neugodne scene u dućanima, na odjelu voća i povrća police su bile u potpunosti prazne.

U posljednjih nekoliko dana velik broj dućana diljem Velike Britanije ima problema s uvozom voća i povrća, a posljedica su prazne police.

Britanski Independent prenosi da postoji mnogo razloga zašto je tomu tako, a kao glavni razlog navodi se kombinacija lošeg vremena u Africi te problem transporta namirnica koji se iznenada pojavio.

Pročitajte i ovo Štrajk u Velikoj Britaniji Pola milijuna radnika Velika Bitanija u najvećem jednodnevnom štrajku u desetljeću: Ne rade škole, državne službe, dio javnog prijevoza...  

Bivši šef britanskog lanca supermarketa Sainsbury's, dodao je kako je sve to ogromna posljedica Brexita te da je upravo taj sektor jedan od najpogođenijih donošenjem te odluke.

Šokirani građani svoje nezadovoljstvo izražavaju na društvenim mrežama: "Smanjenje zaliha hrane osjetno se primjećuje u posljednjih 6 mjeseci, ovakav scenarij mogao se očekivati, strah me kako će sve to izgledati u budućnosti", ''Ne mogu vjerovati da smo ovisni o drugima i da sami ne možemo uzgajati vlastito voće i povrće."

Pročitajte i ovo Štrajk radnika britanskih željeznica Novi val Zima nezadovoljstva: Europsku zemlju tresu najveći radnički nemiri u zadnjih 40 godina

Kako bi se nastala situacija unormalila, neki dućani ograničili su svojim kupcima broj namirnica koje mogu kupiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene