Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijete odroni stijena

U strahu od novih podrhtavanja: Stanovnici Stoca traže od Civilne zaštite hitnu mjeru

Kuća na koju se obrušila stijena u Stocu - 2
Kuća na koju se obrušila stijena u Stocu - 2 Foto: N1 Sarajevo
Stanovnici više naselja u Stocu zatražili su u ponedjeljak postavljanje zaštitnih mreža kako bi se spriječilo obrušavanje stijena kakvo je u snažnome potresu u petak navečer usmrtilo jednu ženu, dok su vlasti te općine proglasile stanje prirodne nesreće.

U otvorenome pismu upućenom Civilnoj zaštiti Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru te entitetskoj Federalnoj upravi civilne zaštite, mještani Stoca pozvali su na poduzimanje hitnih mjera kako bi se zaštitili životi stanovnika te objekti budući da je uža gradska zona okružena brdima.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odroni brzo sanirani Snažan potres u BiH nije oštetio Pelješki most, iz Hrvatskih cesta pojasnili zašto

Pročitajte i ovo Snježan Prevolnik iz Hrvatske seizmološke službe i Valentina Baus - 3 GOST DNEVNIKA NOVE TV Seizmolog otkriva zašto je zagrebački potres koji je bio slabiji napravio puno više štete nego ovaj u BiH

"Ne smijemo čekati novu žrtvu, moramo hitno reagirati dok ne bude kasno. Od petka je stanovništvo u strahu od novih podrhtavanja tla", navodi se u pismu koje potpisuju stanovnici naselja Kukavca, Pogleđa, Novog naselja, Uzinovića, Bokulja, Poplašića, Zagrada, Todorovića i Ćuprije. Oni su najizloženiji opasnosti od odrona stijena.

Potres jakosti 5,6 stupnjeva Richtera pogodio je u petak Stolac i prouzročio odron stijene na obiteljsku kuću u naselju Kukavcu uslijed čega je smrtno stradala 28-godišnja Elmira Sefo koja je pokopana jučer u Stocu. Nakon toga zabilježeno je više podrhtavanja tla u tome dijelu Hercegovine.

U ponedjeljak je gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković na prijedlog tamošnjeg Stožera civilne zaštite proglasio stanje prirodne nesreće. On je zadužio nadležne vlasti da procjene štete nastale nakon u potresu naprave izvještaj.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene