Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U novom granatiranju Homsa poginulo je 6 ljudi, a oporbeni aktivisti traže od predsjednika da dopusti preseljenje ozlijeđenih beba kako bi im bila pružena potrebna liječnička pomoć.


Nastavlja se krvoproliće u Siriji. U novom granatiranju Homsa subotu ujutro poginulo je najmanje šestero ljudi. I dok UN-ovi diplomati pokušavaju i dalje naći nači da se rezolucijom osudi pokolj civila u Siriji, jedan stanovnik opkoljenog Homsa moli sirijskog predsjednika da se smiluje nad najnevinijim žrtvama.

Vezani članci Rupe od metka na zgradi Vlade - 7 Na zgradi Vlade vidljivi tragovi pucnjave: U pročelju i prozorima rupe od metaka Peđa Grbin o Sabi - 2 SDP zabrinut zbog jutrošnjeg napada na Markovu trgu, traže preispitivanje osiguranja

'Samo tražimo dozvolu da preselimo ozlijeđene bebe. One moraju napustiti ovo područje i dobiti potrebnu njegu, a to nam Assad ne dopušta', rekao je oporbeni aktivist Omar. Dodao je kako je danas sedmi dan neprekidnog granatiranja grada, a vladine snage su opkolile područje grada s tisućama vojnika i nekoliko desetaka tenkova.

>> Eskalirali sukobi u Siriji, samo danas poginulo 95 ljudi

'To nisu obični mali tenkovi. to su veliki, ruski tenkovi', rekao je Omar, prenosi CNN. No, uz granatiranja stanovnici imaju problema i s micanjem mrtvih i zbrinjavanjem ranjenih.

'Assadova vojska se služi groznim načinom ratovanja. Granatiraju isto mjesto nekoliko puta, tako da je iznimno opasno približiti se tim mjestima', tvrdi Omar.

Oporba tvrdi da je u Homsu u posljednjih tjedan dana ubijeno stotine ljudi.