Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se krvoproliće

Stanovnici Homsa traže milost za ranjene bebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novom granatiranju Homsa poginulo je 6 ljudi, a oporbeni aktivisti traže od predsjednika da dopusti preseljenje ozlijeđenih beba kako bi im bila pružena potrebna liječnička pomoć.

Nastavlja se krvoproliće u Siriji. U novom granatiranju Homsa subotu ujutro poginulo je najmanje šestero ljudi. I dok UN-ovi diplomati pokušavaju i dalje naći nači da se rezolucijom osudi pokolj civila u Siriji, jedan stanovnik opkoljenog Homsa moli sirijskog predsjednika da se smiluje nad najnevinijim žrtvama.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Spori pomaci Održan sastanak savjeta Vijeća za nacionalnu sigurnost: "Dogovorili su se da će se dogovoriti, ali pitanje je hoće li to opstati" Zoran Milanović još nema dogovora Ured predsjednika Milanovića objavio dokument ministra Banožića za koji tvrde da je suprotan Ustavu

'Samo tražimo dozvolu da preselimo ozlijeđene bebe. One moraju napustiti ovo područje i dobiti potrebnu njegu, a to nam Assad ne dopušta', rekao je oporbeni aktivist Omar. Dodao je kako je danas sedmi dan neprekidnog granatiranja grada, a vladine snage su opkolile područje grada s tisućama vojnika i nekoliko desetaka tenkova.

>> Eskalirali sukobi u Siriji, samo danas poginulo 95 ljudi

'To nisu obični mali tenkovi. to su veliki, ruski tenkovi', rekao je Omar, prenosi CNN. No, uz granatiranja stanovnici imaju problema i s micanjem mrtvih i zbrinjavanjem ranjenih.

'Assadova vojska se služi groznim načinom ratovanja. Granatiraju isto mjesto nekoliko puta, tako da je iznimno opasno približiti se tim mjestima', tvrdi Omar.

Oporba tvrdi da je u Homsu u posljednjih tjedan dana ubijeno stotine ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene