Srpski carinici u srijedu su na željezničkom graničnom prijelazu Vršac, u suradnji s djelatnicima željeznice i graničnom policijom, u jednom od vagona teretnog vlaka pronašli 17 migranata.

Galerija


Teretni vlak koji je iz Rumunjske prevozio umjetno gnojivo u Novi Sad zaustavio se zbog granične kontrole na željezničkom graničnom prijelazu Vršac. Na prijelazu je fitosanitarna inspekcija uzela uzorke tereta zbog daljnje kontrole.

Vezani članci Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Božinović potvrdio: Hrvatska je Turskoj za izbjeglice već platila gotovo 6 milijuna eura. I to nije sve Ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Skrivio sudar kod Rijeke: Policija mu u autu našla petero migranata, među njima i dijete

Dok je vlak stajao na kolosijeku čekajući da se kompozicija vlaka presloži, djelatnici željeznice iz jednog vagona čuli su ljudske glasove. O tome su odmah obavijestili graničnu policiju i carinu.

Migranti uhvaćeni u Vršcu (Foto:Carina Republike Srbije)1
Migranti uhvaćeni u Vršcu (Foto:Carina Republike Srbije) Foto: Carina Republike Srbije

Detaljnom kontrolom utvrđeno je da je oštećena jedna od tri carinske plombe. Carinici su vagon s oštećenim plombama otvorili i u njemu, između ogromnih vreća umjetnog gnojiva, pronašli 13 odraslih osoba i četvero djece mlađeg uzrasta.

Prema do sada neslužbenim informacijama, migranti su u vagon ušli u utorak u noći. U tome im je, prema njihovim izjavama, pomogao netko tko im je slagao da vlak ide u Njemačku, a pomoć je naplatio 2000 eura po osobi.

Migrante je sa željezničkog prijelaza preuzela policija.

Marić o karti za Svjetsko nogometno prvenstvo: "Sve sam račune sam platio, a svojih se prijatelja ne odričem"