Srpski carinici u srijedu su na željezničkom graničnom prijelazu Vršac, u suradnji s djelatnicima željeznice i graničnom policijom, u jednom od vagona teretnog vlaka pronašli 17 migranata.

Galerija


Teretni vlak koji je iz Rumunjske prevozio umjetno gnojivo u Novi Sad zaustavio se zbog granične kontrole na željezničkom graničnom prijelazu Vršac. Na prijelazu je fitosanitarna inspekcija uzela uzorke tereta zbog daljnje kontrole.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Dvojica Pakistanaca kod Slavonskog Broda čamcem preko Save krijumčarila - Turke iz BiH Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Božinović potvrdio: Hrvatska je Turskoj za izbjeglice već platila gotovo 6 milijuna eura. I to nije sve

Dok je vlak stajao na kolosijeku čekajući da se kompozicija vlaka presloži, djelatnici željeznice iz jednog vagona čuli su ljudske glasove. O tome su odmah obavijestili graničnu policiju i carinu.

Migranti uhvaćeni u Vršcu (Foto:Carina Republike Srbije)1
Migranti uhvaćeni u Vršcu (Foto:Carina Republike Srbije) Foto: Carina Republike Srbije

Detaljnom kontrolom utvrđeno je da je oštećena jedna od tri carinske plombe. Carinici su vagon s oštećenim plombama otvorili i u njemu, između ogromnih vreća umjetnog gnojiva, pronašli 13 odraslih osoba i četvero djece mlađeg uzrasta.

Prema do sada neslužbenim informacijama, migranti su u vagon ušli u utorak u noći. U tome im je, prema njihovim izjavama, pomogao netko tko im je slagao da vlak ide u Njemačku, a pomoć je naplatio 2000 eura po osobi.

Migrante je sa željezničkog prijelaza preuzela policija.

Marić o karti za Svjetsko nogometno prvenstvo: "Sve sam račune sam platio, a svojih se prijatelja ne odričem"