Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krvavi sukob

Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora"

napad Izraela na Libanon
napad Izraela na Libanon Foto: Afp
U nizu izraelskih napada na sela u južnome Libanonu u srijedu su ubijene četiri osobe, a ranjeno ih je desetak, rekla su dva libanonska sigurnosna izvora, dok Izrael tvrdi da je zračnim napadima i bombardiranjem odgovorio na Hezbolahovo raketiranje.

U nizu izraelskih napada na sela u južnome Libanonu u srijedu su ubijene četiri osobe, a ranjeno ih je desetak, rekla su dva libanonska sigurnosna izvora, dok Izrael tvrdi da je zračnim napadima i bombardiranjem odgovorio na Hezbolahovo raketiranje.

U izraelskom napadu na selo Al-Savanu smrtno su stradali žena i njezino dvoje djece, rekli su izvori, dodajući da je na jugu Libanona ranjeno jedanaest osoba, a materijalna je šteta golema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašna odmazda VIDEO "Ovo znači rat": Hezbolah napao sjever Izraela, IDF odmah uzvratio raketama

Hezbolah je objavio da je u napadu na drugi grad ubijen jedan od njegovih boraca.

Razmjena vatre između Hezbolaha i izraelske vojske traje već više od četiri mjeseca, nakon što je libanonska oružana skupina lansirala rakete preko granice u znak potpore svome palestinskom savezniku Hamasu, koji je pokrenuo napad na Izrael.

napad Izraela na Libanon Izrael dronom napao Libanon Foto: Afp

Hezbolah u srijedu nije izvijestio o operacijama. Njihov je predstavnik kazao da današnji izraelski napadi na libanonski teritorij "ne mogu proći bez odgovora".

Ilana Stein, glasnogovornica izraelske vlade novinarima je u srijedu potvrdila informaciju o napadima iz smjera Libanona.

"Oduvijek smo jasno isticali da Izrael nije zainteresiran za rat na dvjema frontama, no budemo li isprovocirani, žestoko ćemo odgovoriti", rekla je.

Pročitajte i ovo Yahya Sinwar u podzemnom tunelu 500 kilometara tunela U tunelu ispod Gaze snimljen vođa Hamasa u bijegu s obitelji? Izraelci poručili: "Lov neće prestati dok ga ne uhvatimo, mrtvog ili živog"

"Sadašnja situacija, a to je mnoštvo raseljenih Izraelaca koji se ne mogu vratiti domovima, nepodnošljiva je. Moraju se moći vratiti kućama i živjeti u miru i sigurnosti."

Stein i izraelska vojska u srijedu su potvrdili da je vojska odgovorila na prekograničnu raketnu vatru iz Libanona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene