Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalan rad u Beču

FOTO Srpkinja i Bosanka ženama ubrizgavale botoks na crno: Policija šokirana detaljima prevare koje su otkrili

Policija otkrila ilegalan kozmetički salon u Beču - 4
Policija otkrila ilegalan kozmetički salon u Beču - 4 Finanzpolizei
Aktualno Galerija Policija otkrila ilegalan kozmetički salon u Beču - 4 Policija otkrila ilegalan kozmetički salon u Beču - 4 Foto: Finanzpolizei Policija otkrila ilegalan kozmetički salon u Beču - 3 Policija otkrila ilegalan kozmetički salon u Beču - 3 Foto: Finanzpolizei Policija otkrila ilegalan kozmetički salon u Beču - 2 Policija otkrila ilegalan kozmetički salon u Beču - 2 Foto: Finanzpolizei +0 Policija otkrila ilegalan kozmetički salon u Beču - 1 Galerija 1/4 >>
Austrijska policija upala je u prošlu nedjelju u stan u Beču. Utvrdili su da su Srpkinja i Bosanka u njemu držale ilegalan kozmetički salon u kojem su nudile tretman botoksom i hijaluronom.

"Klijentice" su iz privatnog stana u Beču izlazile natečene, no bez bora i s vidljivo popunjenim usnama. Anoniman oglas doveo je istražitelje na prag dvjema ženama koje su vodile ilegalan kozmetički salon.

Policija je zakucala na vrata, ali s druge strane nije bilo odgovora. Dobili su nalog za pretres, a kad su ušli u stan, prizor ih je šokirao.

U financijskoj policiji navode kako je stan bio namješten poput liječničke ordinacije iako nitko od prisutnih nije imao dozvolu za obavljanje kozmetičkig tretmana, niti je bio na listi Austrijskog liječničkog društva.

Pročitajte i ovo Botoks: Ilustracija - 3 Otrovano 67 ljudi Htjeli smršaviti primanjem botoksa u trbuh pa se na kraju otrovali. Stručnjaci poručuju: "To je metoda koja je stara, rezultati su uglavnom bili loši"

Istragom je otkriveno da je Srpkinja bila "kirurg", zakazivala je termine i asistirala stomatologinji iz BiH koja je dolazila vikendima.

U Austriji je zabranjena uporaba botoksa i davanje filera poput hijalurona u kozmetičkim i estetskim zahvatima od strane stomatologa, piše Heute.

Zaplijenili sve što su pronašli

Istražitelji su zaplijenili sve što su pronašli kako bi sačuvali dokaze. Zaplijenjeno je i desetak tisuća eura za koje sumnjaju da su stečeni ilegalnim radom.

Dvije žene su ispitane i uhićene, na teren im se stavlja prevara, nadriliječništvo i kršenje Zakona za strance.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nudila niz usluga U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

Ministar financija Magnus Brunner zahvalio se svima koji su sudjelovali u akciji otkrivanja salona.

"Dobra suradnja svih dovela je do razotkrivanja i zatvaranja ovog ilegalnog kozmetičkog salona. Nastavit ćemo poduzimati mjere protiv takvih kriminalnih aktivnosti u budućnosti kako bi zaštitili zdravlje i sigurnost građana", kazao je Brunner.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene