Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šri Lanka je objavila kako je postavila novi rekord najvišeg umjetnog božićnog drvca, usprkos kašnjenju u izgradnji zbog protivljenja lokalne crkve.


Drvce je podignuto na inicijativu prvaka u kriketu Arjune Ranatunge u glavnom gradu Colombu.

Vezani članci Božićno drvce U svega 30 sekundi blagdani se mogu pretvoriti u katastrofu, na ove četiri stvari treba posebno paziti Djevojčica stavila prvi ukras na jelu u Splitu Djevojčica vidjela usamljenu jelku na splitskom trgu i odlučila staviti prvi ukras te pokrenula božićni duh: "Ovo je predivno čudo"

U subotu ujutro bilo je visoko oko 57 metara, rekao je koordinator projekta Mangali Gunasekeri, ili dva metra više od umjetnog drvca postavljenog prošle godine u kineskoj pokrajini Guangzhou.

Obasjat će ga u subotu navečer 600.000 lampica u boji, a ukrašavati Djed Mraz visok šest metara sa saonicama dugim 12 metara.

Guinnessova knjiga rekorda još mora potvrditi da je to božićno drvce najviše na svijetu.

"Naš je cilj bilo drvce od 100 metara no rokovi u izgradnji primorali su nas da smanjimo njegovu visinu", istaknuo je Gunasekera.

Projekt vrijedan oko 200.000 dolara naišao je na protivljenje Katoličke Crkve koja je ocijenila da bi novac bilo bolje dati u dobrotvorne svrhe.

Tek nakon intervencije premijera Ranila Wickremesinghea kod nadbiskupa Colomba Malcolma Ranjitha projekt je dobio blagoslov. (Hina)