Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja u Novom Sadu

Beograđanka za potrgane tablice na Braču krivi Vučića: "To je najbesmislenije što sam ikad čuo"

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare pričao je o Oluji, Goranu Grliću Radmanu, ali i o Jasenovcu i Drugom svjetskom ratu.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da će se nadolazeća godišnjica Oluje obilježiti 4. kolovoza na glavnom gradskom trgu u Novom Sadu. "Važno je da pozovem sve građane Srbije, posebno Krajišnike“.

Pročitajte i ovo Vučić i Grlić Radman Sukob Vučić žestoko odgovorio Grlić Radmanu: "Možda sam ja nečiji Fićo, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga" Nikola Selaković VUČIĆEV ''PRIVATAN'' POSJET Selaković odgovorio hrvatskom kolegi: ''Nije istina da najavljuju kada dolaze i prelaze granicu''

Iako su u Srbiji obljetnicu Oluje prethodnih godina obilježavali u manjim mjestima, Vučić smatra da je Novi Sad prikladno mjesto za to, jer je, kako kaže, najveći broj Krajišnika primio upravo Novi Sad. "To je veliko srpsko stradanje i najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata na europskom tlu“, kazao je.

Osvrnuo se i na Grlića Radmana

Vučić se dotaknuo i hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Gorana Grlića Radmana nakon njegova zahtjeva austrijskim vlastima da se se na spomen-kamen u Bleiburgu vrati hrvatski grb s prvim bijelim poljem. "Mislim da ta informacija govori sama za sebe. Time su sve rekli o sebi“, smatra.

O ljetovanju u Hrvatskoj, srpskim žrtvama..

Srbijanski se predsjednik osvrnuo i na članak s portala danas.rs u kojem je objavljen članak čitateljice kojoj su na Braču potrgane beogradske tablice. Beograđanka je kazala da u Hrvatskoj do sada nikada nije imala negativno iskustvo te da smatra kako nije slučajno da se to dogodilo upravo nakon Vučićevog pokušaja ulaska u Hrvatsku mimo diplomatskog protokola. "To je najbesmisleniji tekst koji sam ikada pročitao. To bi bilo isto kao kada bi neki muž pretukao ženu, jer je Vučić pričao o obiteljskom nasilju“.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "notorna laž" Srpski špijuni se bacili na Crnu Goru? Vučiću nije sjela izjava hrvatskog europarlamentarca: "To je toliko glupo da nemam riječi"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opet o žrtvama Vučić otvorio most u Šapcu pa udario po Hrvatskoj: "Uspjeli smo stići Hrvate po BDP-u, što bi tek bilo da sam pametan"

Smatra da je logika tih ljudi da im je bolje provesti se na moru nego da se priča o srpskim žrtvama u Jasenovcu. "Ako nam se i na moru nešto dogodi, uvijek će biti kriv netko iz Beograda“, zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene