Aleksandar Vučić (Foto: Srđan Ilić/Pixsell)
Aleksandar Vučić (Foto: Srđan Ilić/Pixsell) Foto: Sr?an Ili?/Pixsell

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dao je naslutiti, u intervjuu talijanskoj agenciji ANSA, da bi mogao prihvatiti priznanje Kosova pod uvjetom da u okviru šireg sporazuma dobije nešto zauzvrat.


"Moramo najprije postići kompromis, ne možemo priznati Kosovo a da ništa ne dobijemo zauzvrat", kazao je u intervjuu ANSA-i u ponedjeljak.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Dnevnik.hr) Dodik: "Republika Srpska želi neovisnost kao i Kosovo" Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Vučić se požalio Trumpu zbog stanja na Kosovu: "Srbija ne može riještiti taj težak problem sama"

"Siguran sam da uz pomoć naših europskih prijatelja i uz potporu Rusije, SAD-a, Kine i drugih zemalja možemo doći do rješenja", kazao je.

Kosovo je jednostrano proglasilo neovisnost od Srbije 2008., što Beograd odbija prihvatiti.

Beograd i Priština pod snažnim su međunarodnim pritiskom da postignu sporazum kako bi se konačno normalizirali odnosi, o čemu ovise i njihovi izgledi da napreduju prema budućem članstvu u EU-u.

Međutim, dijalog uz posredništvo EU-a u slijepoj je ulici, prije svega stoga što je Priština u studenom uvela carine od sto posto na sve proizvode iz Srbije.

Beograd je potom upozorio da neće obnoviti dijalog o normalizaciji odnosa dok ta mjera bude na snazi. (Hina)