Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se rješenje

Preokret na pomolu? Vučić dao naslutiti da je Srbija spremna priznati Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dao je naslutiti, u intervjuu talijanskoj agenciji ANSA, da bi mogao prihvatiti priznanje Kosova pod uvjetom da u okviru šireg sporazuma dobije nešto zauzvrat.

"Moramo najprije postići kompromis, ne možemo priznati Kosovo a da ništa ne dobijemo zauzvrat", kazao je u intervjuu ANSA-i u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata"

"Siguran sam da uz pomoć naših europskih prijatelja i uz potporu Rusije, SAD-a, Kine i drugih zemalja možemo doći do rješenja", kazao je.

Kosovo je jednostrano proglasilo neovisnost od Srbije 2008., što Beograd odbija prihvatiti.

Beograd i Priština pod snažnim su međunarodnim pritiskom da postignu sporazum kako bi se konačno normalizirali odnosi, o čemu ovise i njihovi izgledi da napreduju prema budućem članstvu u EU-u.

Međutim, dijalog uz posredništvo EU-a u slijepoj je ulici, prije svega stoga što je Priština u studenom uvela carine od sto posto na sve proizvode iz Srbije.

Beograd je potom upozorio da neće obnoviti dijalog o normalizaciji odnosa dok ta mjera bude na snazi. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene