Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širenje unije

Srbija počinje pristupne pregovore 21. siječnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri vanjskih poslova Europske unije su također usvojili i pregovorački okvir za Srbiju.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije odlučili su da pristupni pregovori sa Srbijom započnu u siječnju sljedeće godine, a predstojeće grčko predsjedništvo izvijestilo je da će se prva pristupna konferencija održati 21. siječnja, rekao je u utorak povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž"

Bruxelles odlučuje: Čeka se datum početka pregovora Srbije s EU

Fuele je na konferenciji za novinare rekao da se što se tiče datuma za Srbiju u zaključcima spominje samo siječanj, ali da je Grčka, kao predsjedateljica Vijeća EU-a u prvoj polovici sljedeće godine najavila da će se prva Međuvladina konferencija o pristupanju održati 21. siječnja.

Ministri su također usvojili i pregovorački okvir za Srbiju, u kojem se navodi da se traži opipljivi rezultati u procesu normalizacije odnosa s Kosovom.

U pregovaračkom okviru traži se da Srbija do kraja procesa pridruživanja sklopi pravno obvezujući sporazum o cjelovitoj normalizaciji odnosa s Kosovom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene