Kugla koja se nalazi na japanskoj plaži
Kugla koja se nalazi na japanskoj plaži Foto: NHK WORLD News/Screenshot

Policiju i stanovnike japanskog priobalnog grada iznenadila je pojava velike željezne kugle koja se nasukala na lokalnoj plaži. Neko se vrijeme nagađalo o čemu bi se moglo raditi, a onda je utvrđeno da se radi o najobičnijoj plutači.


Željezna kugla promjera metar i pol bila je predmet je brojnih spekulacija otkad se nasukala na plaži Enshu u japanskom gradu Hamamatsuu. Mnogi su se na početku bojali da se radi o mini, ali je rendgenom ustanovljeno da je njezina unutrašnjost prazna.

Kugla je narančasto-smeđe boje i čini se da na nekim dijelovima ima crne mrlje koje su vjerojatno nastale zbog hrđe. Policija je dio plaže ogradila da bi utvrdila o čemu se radi.

Kineski balon za kojeg Amerikanci vjeruju da je špijunski Kineski špijunski baloni iznad Japana? "Povrede zračnog prostora potpuno su neprihvatljive"

Guardian je izvijestio da je jedan stanovnik Hamamatsua koji svaki dan trči po plaži rekao da ne razumije zašto je kugla odjednom postala središte pozornosti: "Tu je već mjesec dana. Pokušao sam je pogurati, ali se nije pomaknula."

Neki su istaknuli da izgleda poput nečega iz popularnog animiranog serijala Dragon Ball, dok su drugi smatrali da se možda radi o NLO-u koji je pao s neba. Osim toga, nagađalo se i da bi se moglo raditi o kineskom špijunskom balonu poput onih iznad SAD-a.

Međutim, na kugli se jasno mogu vidjeti dvije ručke koje vjerojatno služe da bi se ona za nešto zakvačila. To je ukazivalo, što je kasnije i službeno potvrđeno, da se zapravo radi o najobičnijoj plutači.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju