Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Turisti koji su svjedočili brutalnom napadu morskog psa na ženu u Egiptu govore kako su spasioci 15 minuta prije toga dobili dojavu da su morski psi u blizini, ali umjesto da upozore kupače - oni su se smijali.


Spasioci na plaži na kupalištu u Egiptu u području Sahl Hasheesh južno od Hurghade, gdje su u posljednjih nekoliko dana u napadima morskih pasa smrtno stradale dvije žene, navodno su znali da je morski pas u moru u blizini, no nisu reagirali, to jest, reagirali su neprimjereno.

Među turistima koji su svjedočili napadu širi se informacija da su kupači 15 minuta prije napada upozorili spasioce da je u moru morski pas, no spasioci su se na to samo nasmijali, prenosi Mirror.

Podsjetimo, dva izvora za Reuters su izjavila da je tijelo turistkinje iz Rumunjske, koja je bila u kasnim četrdesetim godinama, pronađeno nekoliko sati nakon napada u kojem je ubijena 68-godišnja Austrijanka. Ova dva napada dogodila su se 600 metara jedan od drugog, malo dalje od obale Sahl Hasheesha, prenose izvori.

Morski pas, Ilustracija UZNEMIRUJUĆI VIDEO Ženu napao morski pas pred očima kupača: Preminula od ozljeda

Ministarstvo je u svom priopćenju navelo da je formirano povjerenstvo koje će ispitati okolnosti napada i moguće znanstvene razloge za njih.

Također je spomenuto da je guverner Guvernorata Crvenog mora, general bojnik Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u području na kojem su se zbili napadi.

Alen Soldo Kakvi morski psi žive u Jadranu i jesu li opasni za kupače?

Prva žrtva prebačena je u privatnu lokalnu bolnicu, kazao je za Reuters izvor iz crvenomorske Uprave za zdravstvena pitanja. Dodaje i da je bilo pokušaja reanimacije žrtve, ali je ona ipak od posljedica ozljeda umrla.

Morski pas, ilustracija Morski psi u Jadranu: Nijemac koji je stradao kod Omiša zadnja je osoba koja je poginula u napadu

Sigurnosni izvor također je dodao da je Austrijanka posljednjih pet godina živjela u Egiptu sa svojim suprugom Egipćaninom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju