Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nisu je shvatili ozbiljno

Dvije žene smrtno stradale: Egipatski spasioci su se smijali na dojavu da je u vodi morski pas?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Turisti koji su svjedočili brutalnom napadu morskog psa na ženu u Egiptu govore kako su spasioci 15 minuta prije toga dobili dojavu da su morski psi u blizini, ali umjesto da upozore kupače - oni su se smijali.

Spasioci na plaži na kupalištu u Egiptu u području Sahl Hasheesh južno od Hurghade, gdje su u posljednjih nekoliko dana u napadima morskih pasa smrtno stradale dvije žene, navodno su znali da je morski pas u moru u blizini, no nisu reagirali, to jest, reagirali su neprimjereno.

Među turistima koji su svjedočili napadu širi se informacija da su kupači 15 minuta prije napada upozorili spasioce da je u moru morski pas, no spasioci su se na to samo nasmijali, prenosi Mirror.

Podsjetimo, dva izvora za Reuters su izjavila da je tijelo turistkinje iz Rumunjske, koja je bila u kasnim četrdesetim godinama, pronađeno nekoliko sati nakon napada u kojem je ubijena 68-godišnja Austrijanka. Ova dva napada dogodila su se 600 metara jedan od drugog, malo dalje od obale Sahl Hasheesha, prenose izvori.

Pročitajte i ovo Morski pas, Ilustracija popularno kupalište UZNEMIRUJUĆI VIDEO Ženu napao morski pas pred očima kupača: Preminula od ozljeda

Ministarstvo je u svom priopćenju navelo da je formirano povjerenstvo koje će ispitati okolnosti napada i moguće znanstvene razloge za njih.

Također je spomenuto da je guverner Guvernorata Crvenog mora, general bojnik Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u području na kojem su se zbili napadi.

Pročitajte i ovo Alen Soldo KAKO SE PONAŠATI? Kakvi morski psi žive u Jadranu i jesu li opasni za kupače?

Prva žrtva prebačena je u privatnu lokalnu bolnicu, kazao je za Reuters izvor iz crvenomorske Uprave za zdravstvena pitanja. Dodaje i da je bilo pokušaja reanimacije žrtve, ali je ona ipak od posljedica ozljeda umrla.

Pročitajte i ovo Morski pas, ilustracija Još 1974. Morski psi u Jadranu: Nijemac koji je stradao kod Omiša zadnja je osoba koja je poginula u napadu

Sigurnosni izvor također je dodao da je Austrijanka posljednjih pet godina živjela u Egiptu sa svojim suprugom Egipćaninom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene