Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki sud u Madridu odlučio je kako će pripadnik Zemunskog klana, Luka Bojović, koji se nalazi u zatvoru u Španjolskoj, biti izručen Srbiji.


Luka Bojović u Srbiji je optužen za nekoliko ubojstava i druga teška kaznenaa djela. Njegov brat Nikola Bojović ubijen je u Beogradu 29. travnja.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji U Srbiji ponovno velike brojke: Opet imaju gotovo 8000 zaraženih, na respiratorima nikad više pacijenata Koronavirus u Srbiji Drama u Srbiji: Zaraženo gotovo 8000 osoba, skraćuju radno vrijeme i zatvaraju ugostitelje, frizere, trgovine...

>> Beograd: Ubijen brat vođe zemunskog klana

Kazneno vijeće Visokog suda u Madridu odluku o izručenju Luke Bojovića donijelo je 30. travnja, istovremeno odbacivši sve zahtjeve njegove obrane o ponavljanju sudskog postupka u Srbiji, piše list Danas, a prenosi Blic.

Luka Bojović je u veljači prošle godine uhićen u Valenciji, u Španjolskoj. U Srbiji će mu se suditi za ubojstva Dejana Živančevića, Branka Jevtovića Jorge i Milutina Jovičića, sva počinjena 2004. u Beogradu, kao i zbog pripadnosti organiziranoj kriminalnoj skupini.

Na posljednjem ročištu pred sudom u Madridu, u veljači, Luka Bojović se oštro protivio zahtjevu za ekstradiciju, jer smatra da bi njegova prava pred srpskim sudom bila ugrožena i da mu je život u opasnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook