Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nacionalna sramota"

VIDEO Snimljen bik s rogovima u plamenu, udruge bijesne: "Ova odvratna tradicija je neopravdano nasilje koje se mora zabraniti"

Aktualno Galerija Bik s rogovima u plamenu - 1 Bik s rogovima u plamenu - 1 Foto: PACMA Bik s rogovima u plamenu - 2 Bik s rogovima u plamenu - 2 Foto: PACMA Bik s rogovima u plamenu - 3 Bik s rogovima u plamenu - 3 Foto: PACMA +0 Bik s rogovima u plamenu - 4 Galerija 1/4 >>
Na festivalu u Španjolskoj snimljen je prestravljeni bik s rogovima u plamenu. Udruge za zaštitu životinja osuđuju ovakve proslave zbog nasilja i stresa koji životinja proživljava.

Društvenim mrežama kruži snimka bika s rogovima u plamenu. Snimka je nastala za vrijeme festivala u Valenciji, a na njoj je bijeli bik koji na rogovima ima privezano zapaljeno drvo.

U Španjolskoj je ova tradicija poznata kao "toro embolado" ili "bik s mudima"te se može vidjeti u mnogim španjolskim gradovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio DHMZ Pripremite kišobrane: Upaljen žuti meteoalarm, očekuje se promjena vremena

Šokantni video prikazuje prestravljenu zvijer privezanu za uže koja rogovima udara o cestu. Nekoliko sekundi kasnije bik se zabija u drvo te tamo zapinje. Ubrzo mu prilazi muškarac te nasilno i snažno vuče bika za rep ne bi li mu "pomogao" da izvuče rogove iz drva.

Udruga za zaštitu životinja PETA smatra da se ovakva neprimjerena tradicija treba zabraniti.

"Pogledajte koliko je ovaj bik prestravljen. Ova odvratna tradicija je neopravdano nasilje koje se mora zabraniti", poručili su u objavi na platformi X (bivšem Twitteru).

Isto mišljenje kao PETA dijeli i španjolska dobrotvorna organizacija Animalist Party With the Environmen (PACMA) koja također kritizira tradiciju, koja je u posljednjih nekoliko godina izazvala mnogo kontroverzi i prosvjeda, piše Daily Mail

Pročitajte i ovo Borbeni avion Traje potraga Izgubio se nevidljivi lovac F-35! Vojska moli građane za pomoć: "Kako ste ga, dovraga, izgubili?!"

"Nacionalna sramota. Ovaj bik bio je u stanju šoka na popularnom festivalu u Puzolu u Valenciji 7. rujna. Iz štale je otišao uznemiren, petljao se i spoticao, no to nije spriječilo održavanje događaja na kojem je bilo i maloljetnika. Osim toga, tjerali su bika da se kreće povlačenjem za rep. Ne možemo dopustiti da se ovakvo maltretiranje iznova ponavlja u našim gradovima", objavili su na platformi X.

Borbe bikova dio su španjolske kulture i tradicije kojoj se danas protivi sve više ljudi. Manifestacije poput ove uglavnom se odvijaju u velikim arenama, a godišnje uginu deseci tisuća bikova.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene