Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teror u Parizu

SNIMKA KOJA JE POTRESLA SVIJET Otkrio kako je spasio trudnicu koja je visjela s prozora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nitko još ne zaboravlja detalje snimki koje smo vidjeli posljednih dana.

UPOZORAVAMO DA SU SNIMKE IZ VIDEA UZNEMIRUJUĆE.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postavili crnu vrpcu I Google obilježio teroristički napad u Parizu Slika nije dostupna Stravični terorizam MVPEI: Nema informacija o državljanstvu ubijenih u Parizu

Jedna od snimki iz Pariza koja je proteklih dana potresla svijet, je ona na kojoj su prikazani ljudi kako panično bježe iz dvorane Bataclan, a koju je snimio novinar Le Mondea, koji je i sam ozlijeđen dok je pokušavao pomoći ljudima.

Detalje snimke, na kojoj je, između ostalog, uočljiva i trudnica koja visi kroz prozor, razotkrio je Daily Mail. Muškarac, poznat po imenu Sebastian, još je jedan od heroja večeri koju će Pariz, ali i svijet pamtiti još jako dugo.

On je pojurio s mjesta na kojem se sakrio tijekom terorističkog napada u dvorani Bataclan kako bi povukao unutra trudnicu koja je visjela na prozoru i jedva se pridržavala. Kada ju je povukao unutra, trojica su napadača pretraživala hodnike i ubijala ljude koje su pronašli.

Trudna žena i dijete preživjeli su napad. Njezini su prijatelji putem društvenih mreža pronašli Sebastiana kako bi mu zahvalili.

Sebastian je za Daily Mail rekao 'Kad sam bježao iz dvorane vidio sam ženu kako poziva u pomoć i viče da je trudna. Molila je da je netko uhvati ispod ako se više ne bude mogla držati, ali dolje je bio kaos - uostalom, visjela je s velike visine. Povukao sam je nazad i vratio na mjesto gdje sam se skrivao. I tada sam na nozi osjetio cijev kalašnjikova i slušao teroristu kako viče 'siđi dolje, lezi na pod'.'

FRANCUSKI PLAN Svi koji otputuju u Siriju i vrate se mogli bi u kućni pritvor

No dogodilo se čudo, teroristi ga nisu ubili, tražili su ga da nazove medije, jer su željeli razgovarati s novinarima. Nakon toga započeli su pregovori s policijom, a u tim se trenucima izvuklo dosta ozlijeđenih taoca. Policija još nije potvrdila tu informaciju.

Sebastian kaže da su teroristi komunicirali na francuskom, te da su prijetili da će ubiti jednog po jednog taoca svakih pet minuta i izbaciti tijelo kroz prozor. 'Bile su to najduže minute mojeg života. Prošao sam put od nade do prihvaćanja smrti u nekoliko trenutaka.', rekao je Sebastian.


Images de la fusillade au Bataclan by lemondefr

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene