Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimatelj zamalo nastradao

Reporterka Amela Čilić o kaosu u Parizu: "Za Macrona kažu da je izgubio doticaj sa stvarnošću"

Aktualno Galerija +0 Amela Čilić, novinarka Nove TV Galerija 1/1 >>
Francuska se trese zbog mirovinske reforme. Prosvjeda i sukoba s policijom ima svake noći, pa i protekle. Umalo je nastradao i snimatelj Dnevnika Nove TV. Iz Pariza se javila reporterka Amela Čilić.

Palež, razbijanje izloga, uhićenja, tako je protekla još jedna pariška noć. Treća u nizu. U naletu policije umalo je stradao i snimatelj Nove TV Karlo Lozančić. Subota je završila uhćenjem 81 osobe, najviše mladih. Najmlađa uhićena osoba ima 12 godina. 

Današnji dan u Parizu protekao je nešto mirnije, ali moglo bi to biti tek zatišje pred buru.

"Sutra je za Emanuela Macrona dan D. U Narodnoj skupštini, odosno u Donjem domu parlamenta će se glasati o povjerenju Vladi", rekla je u Dnevniku Nove TV reporterka Amela Čilić.

Izašle su prve ankete koje pokazuju da Macron ima samo 28 posto podrške. Čak 70 posto Francuza smatra da zemlja ide u krivom smjeru.

Pročitajte i ovo Amela Čilić, novinarka Nove TV nasilje na ulicama VIDEO Reporterka Dnevnika Nove TV u središtu kaosa u Parizu: "Policija je okružila prosvjednike sa svih strana"

"Opozicija, a tu govorimo i o radikalnoj ljevici i krajnjoj desnici, nedostaje joj svega 27 glasova da s vlasti svrgne predsjednika za kojega kažu da je potpuno izgubio doticaj sa stvarnošću."

Sve će sada ovisiti o republikancima čijem predsjedniku se već danima prijeti, a jutros mu je u Nici i demoliran ured.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Parizu Izazov za Macrona Eskalirali prosvjedi u Parizu: Policija se sukobila s prosvjednicima, koristila i suzavac

"Inače, neki dijelovi zemlje, primjerice Marseilles, imaju nestašice goriva jer se općem štrajku javnih djelatnika pridružila i najveća francuska rafinerija nafte", zaključila je reporterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene