Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Otmica i ubojstvo

Smrt mladog Palestinca: Izrael uhitio židovske ekstremiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni izraelski izvor potvrdio je da je policija uhitila šest židovskih ekstremista osumnjičenih za otmicu i ubojstvo mladog Palestinca čija je smrt izazvala silovite prosvjede u Jeruzalemu, a izraelski premijer pozvao na suzdržanost, prenose agencije.

Šestero je u pritvoru, rekao je izvor i dodao da bi broj mogao rasti kako se istraga bude širila.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

"U sklopu istrage smrti adolescenta sve ukazuje da je zločin počinjen iz nacionalističkih motiva", rekla je glasnogovornica policije Luba Samri, prenosi agencija AFP.

Mohamad Abu Kuhdeir (16), bio je otet noću na srijedu u istočnom Jeruzalemu, a njegovo tijelo pronađeno je nekoliko sati poslije u šumi u zapadnom dijelu grada. Obdukcija je pokazala da su ga živog spalili.

Odgođen pogreb ubijenog tinejdžera, strahuje se da će uslijediti novi sukobi

Palestinci su optužili židovske ekstremiste da su ga oteli i ubili u osveti za smrt trojice židovskih mladića jer se zločin dogodio dan nako njihova pokopa. Trojica židovskih mladića bili su također oteti i pronađeni su ubijeni. Izrael za njihovu smrt optužuje palestinski pokret Hamas koji optužbe niti potvrđuje niti odbacuje.

Te smrti mladih ljudi poktanule su sukobe između Palestinaca i izraelske policije u Jeruzalemu zadnjih nekoliko dana, a nasilje se od subote proširilo na arapske gradove i sela u središnjem i sjevernom Izraelu.

Odnosi između Palestinaca i Izraelaca zbog tih su se zločina pogoršali i zato je premijer Benjamin Netanyahu pozvao u nedjelju izraelsku vladu da "sačuva hladnu glavu", odgovarajući na huškačke izjave svojih ministara koji su predlagali sveobuhvatnu operaciju protiv Hamasa u Pojasu Gaze zbog nemira. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene