Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenski političar napisao bajku o Šahovnici i princezi Trdnjavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski političar Marko Pavliha napisao je bajku u kojoj su glavni likovi zla balkanska kraljica Šahovnica i zgodna princeza Trdnjava koja zlu kraljicu uči europskim manirima. Zla kraljica zapravo predstavlja Hrvatsku, a zgodna princeza Sloveniju.

Pročitajte i ovo Juliette de Causans Pljušte žestoke reakcije FOTO Ni majka je ne bi prepoznala! Pogledajte kako je političarka retuširala svoje fotografije za predizborne plakate Slika nije dostupna Pavliha predlaže arbitražu o granici

Bajku, koja zapravo aludira na odnose Zagreba i Ljubljane i pitanja ZERP-a, objavio je mariborski list Večer

Osim toga može se pročitati i na internetskoj stranici Marka Pavlihe

'Gospođa vladarica zvana Šahovnica, nije se nikako mogla do kraja zasititi teritorija, zemlje i mora. Njezin pradjed kralj Tomislav naučio ju je mnogim trikovima i lukavstvima zahvaljujući kojima je opstala tijekom habsburške, turske, napoleonske, naci-fašističke i jugoslavenske vladavine, sve do ponovnog preporoda u samostalnosti, koju je s unukom Franjom izborila oružjem u krvavoj muci.' , početak je Pavlihine bajke.

U Pavlihinoj bajci Trdnjava je radišnija i pametnija od Šahovnice, a zahvaljujući tome ima dvostruko veći nacionalni dohodak po kmetu. Šahovnica u Pavlihinoj bajci ima teritorijalne pretenzije i frustrirana je jer joj ogledalce neprestano govori kako je Trdnjava ljepša od nje. 

Pouka je bajke, kako navodi Pavliha, da obje vladarice trebaju pronaći sporazumna rješenja za svoje probleme. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene