Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni dan mladih

Mladi u Hrvatskoj ostaju s roditeljima sve dok više i nisu tako mladi: "Kod njih imamo sve oprano, skuhano, kod njih je najljepše"

Pamet u glavu - govorilo se pogotovo mladima, a na današnji Međunarodni dan mladih s nekima od njih o problemima koji ih muče razgovarala je ekipa Dnevnika Nove TV.

Prosječni mladi Hrvat ili Hrvatica živi s roditeljima, nezadovoljni su kvalitetom života, nezaposleni. I ove godine na vrhu smo eurostatove ljestvice, kada je u pitanju život s roditeljima. U prosjeku Hrvati svoje obiteljske domove napuštaju s visokih 34 cijelih 7 godina, a Hrvatice s 32. Što je i najveći prosjek od 2017. godine.

"S roditeljima je lagodno, kod roditelja imamo sve oprano, skuhano, kod njih je najljepše. Ali potreban je taj prijelaz kad bi mi se zapravo trebali osamostaliti", kaže Luka iz Splita.

Pročitajte i ovo Brat ubijenog navijača drugi dan saslušanja Poljuljano povjerenje u grčko pravosuđe: ''Sudac je osvetoljubiv i pun predrasuda'' Oglasio se i brat ubijenog

No nije sve tako crno. Iznad europskog prosjeka smo kada je u pitanju zdravlje, a i prema stupnju obrazovanja mladi Hrvati kotiraju dosta visoko. Sustavna podrška ono je što im ipak najviše nedostaje.

Više o problemima mladih doznajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene