Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasilo se ministarstvo

Štrbac iz Atene: ''Nove snimke su iznimno važne, čak i grčki mediji kažu...''

Aktualno Galerija Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 4 Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 4 Foto: DNEVNIK.hr Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 3 Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 2 Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 1 Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vasilis Noulezas, grčki odvjetnik Galerija 1/5 >>
Posljednja skupina navijača iz Hrvatske izvedena je pred grčki sud, a očekuje se kako će i oni poput svojih prethodnika, koji su saslušani jučer i prekjučer, dobiti istražni zatvor. U Ateni slučaj prati reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

"Te snimke su iznimno važne jer one navodno pokazuju kako upravo AEK-ovi fanovi su ti koji bacaju molotovljeve koktele, koji izazivaju eksplozije, koji bacaju baklje", izvijestila je Barbara Štrbac.

Čak i grčki mediji na čijim stranicama se mogu vidjeti te snimke kažu da molotovljevi kokteli dolaze sa strane grčkih navijača.

"To je iznimno važno upravo zato što se sve ovdje zatvorene tereti osim za ono najteže djelo - ubojstvo, jedno od najtežih djela za koje ih se tereti je upravo posjedovanje eksplozivnih sredstava i izazivanje eksplozije. Pitanje koje se nameće je zašto niti jedan, ali ponavljamo, niti jedan AEK-ov fan nije uhićen, niti jedan nije u pritvoru", rekla je reporterka.

Pročitajte i ovo Vasilis Noulezas "U OPASNOSTI SU" Odvjetnik uhićenih navijača: "Policija ima snimku ubojstva i nož. A reći ću vam još nešto neobično, nije me strah..."

Provode se ispitivanja, a negdje od sredine idućeg tjedna oni bi se trebali raspoređivati po grčkim zatvorima.

"Grčki zakon kaže da članovi kriminalne organizacije, a sve uhićene Boyse tako grčki zakon u ovom trenutku tertira, moraju biti razdvojeni. Kako sad doznajemo oni bi mogli biti raspoređeni u čak 12 različitih zatvora što bi značilo da nigdje neće biti više od 10-ak Boysa. To predstavlja za njih sigurnosni rizik i to je ono što se pokušava sada osporiti", pojasnila je Štrbac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Selce-Novi Vinodolski U sudaru na Jadranskoj magistrali poginuo motociklist

Ono što kažu odvjetnici je da se radi na dvije razine - pravosudnoj i političkoj.

"Na političkoj bi se trebalo osigurati svim uhićenima pravično suđenje", rekla je za kraj.

Oglasilo se Ministarstvo vanjskih poslova

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održan je sastanak s predstavnicima obitelji navijača skupine BBB pritvorenih u Ateni koji je vodila državna tajnica za Europu Andreja Metelko-Zgombić.

''U razgovoru s predstavnicima obitelji istaknuti su pomoć i podrška koju MVEP pruža pritvorenim hrvatskim državljanima od prvog dana u području konzularnog i diplomatskog djelovanja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, s ciljem zaštite interesa i prava pritvorenih hrvatskih državljana u postupcima pred nadležnim grčkim tijelima, kako bi se prema njima, između ostalog, odgovarajuće postupalo te osigurala sigurnost i sva potrebna liječnička i druga pomoć.

Hrvatska diplomacija od prvog dana je uključena i brine za uvjete i sigurnost pritvorenih hrvatskih državljana u Ateni. Ministar Gordan Grlić Radman u stalnom je kontaktu s grčkim kolegom Giorgosom Gerapetritisom s kojim je jutros razgovarao te istaknuo zabrinutosti obitelji hrvatskih državljana i važnost pravednog postupanja s pritvorenim navijačima'', priopćili su.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene