Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija: Liječnik zatvoren zbog eutanazija u zatvoru pokušao samoubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni slovenski liječnik optužen za eutanaziranje svojih pacijenata, kojemu je u utorak određen 30-odnevni pritvor, prebačen je u bolnicu u noći s utorka na srijedu, a prema neslužbenim izvorima koje prenose mediji u zatvoru je pokušao samoubojstvo.

 Neurolog Ivan Radan uhićen je u ponedjeljak zbog sumnje da je mješavinom kalija i morfija usmrtio sedam svojih pacijenata, što je okvalificirano ubojstvo. Suspendiran je s posla u Sveučilišnom kliničkom centru (UKC) u siječnju, odmah nakon što su se pojavile prve sumnje, a prijeti mu i oduzimanje liječničke licence.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Alenka Čurin Janžeković - 3 učiteljica iz Slovenije Suprug eutanazirane Slovenke: "Ono što je trpjela ne može se opisati. Popila je gorko piće, a zatim uzela još jednu čokoladicu"

Njegov odvjetnik u utorak je izjavio da će se žaliti na odluku o produženju pritvora, jer nema opasnosti da će Radan ponoviti ono što mu se stavlja na teret budući da više ne radi kao liječnik niti može utjecati na svjedoke na klinici na kojoj je ranije radio.

Ima li čovjek pravo sam odlučivati o svojem životu/smrti?

Neki mediji, koji se pozivaju na neslužbene izvore u istrazi, navode da je Radan ovisnik o lijekovima za smirenje koje je davao i pacijentima koje je eutanazirao te da postoje sumnje mu je pomagalo i nekoliko medicinskih sestara. Njegov je odvjetnik izjavio da će Radan na sudu dokazati da nije kriv i da je djelovao po načelima liječničke struke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene