Otkazane su tisuće letova. Zatvorene su i neke autoceste. Očekuje se i pad temperatura do 25 stupnjeva ispod ništice. Stanovništvo se poziva da ne izlazi na otvoreno.


Obilan snijeg, vjetar i temperature ispod ništice - 100 milijuna ljudi u 22 američke savezne države na putu je goleme zimske oluje. Guverneri New Yorka i New Jerseyja proglasili su izvanredno stanje. Posvuda se čuju slični pozivi. 'Ako ne morate putovati, molim vas ostanite kod kuće. Ako morate putovati koristite javni prijevoz. Da, bit će kašnjenja, ali bit će sigurno i pomoći će da vratimo grad u normalu', poručio Njujorčanima njihov gradonačelnik Bill de Blasio.

Vezani članci Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće Led na cesti Više sreće nego pameti: Izgubio kontrolu na skliskoj autocesti i nekim čudom izbjegao nesreću

U nekim je područjima palo i više od pola metra snijega. Očekuju se temperature i do 25 stupnjeva ispod ništice. Humanitarne organizacije pokušavaju skloniti beskućnike s ulica Bostona i New Yorka. U nekoliko saveznih država službenicima je naređeno da ostanu kod kuće. Na posao se treba javiti samo nužno osoblje. Zatvorene su i škole te brojne privatne tvrtke.

VIDEO 'Spakirajte svoje stvari': Ugroženi životi tisuća Britanaca

Promet je paraliziran. Otkazano je više od četiri tisuće letova. Deseci tisuća putnika blokirani su u zračnim lukama. Tijekom noći bile su zatvorene i neke autoceste.

Na snijegom i ledom prekrivenim cestama već se dogodio niz prometnih nesreća. Nevremenu se pripisuju najmanje dva smrtna slučaja. I dok ova oluja još bjesni, meteorolozi za kraj vikenda već najavljuju novu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook