Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Irska: Ozlijeđeno 11 policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest policajca ozlijeđeno je noći između nedjelje i ponedjeljka u sukobima u četvrtima na sjeveru Belfasta, gdje je oko 150 mladih bacalo kamenje i cigle na policijsku ophodnju.

U nedjelju predvečer jedan je ukradeni auto udario u oklopna kola policijske ophodnje u New Lodge Roadu, uporištu Irske republikanske armije (IRA) na sjeveru grada.

Pročitajte i ovo Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje Ilustracija Sisačko-moslavačka policija Akcija policije i USKOK-a: Uhićena dvojica policajaca, poznato za što ih se sumnjiči

Između 100 i 200 mladih okupilo se i bacalo na policiju cigle i
građevni materijal s obližnjeg gradilišta, a policija je odvratila
suzavcem.

Osam godina nakon mirovnih sporazuma policiju još uvijek ne smatraju legitimnom vlasti u katoličkim uporištima Sjeverne Irske gdje je tijekom rutinskih operacija redovno izložena napadima.

Odnosi između Sinn Feina, političkog ogranka IRA-e i policije jedna su od ključnih točaka intenzivnih pregovora o budućnosti Sjeverne Irske, čije je održavanje predviđeno u Škotskoj između 11. i 13. listopada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene